tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
NOĆ KNJIGE 2019.
news Novost

NOĆ KNJIGE 2019.

23.04.2019.

Manifestacija „Noć knjige“, koja već osmu godinu zaredom tematizira knjigu i popularizira čitanje, održat će se 23. travnja 2019. u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

Svečano otvorenje održat će se 23. travnja 2019. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Program će započeti predstavljanjem najnovijih rezultata istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj. Iz godine u godinu 'Noć knjige' osmišljava i naručuje istraživanje čitalačkih preferencija i preferencija kupovanja knjiga hrvatskih građana, a od ove godine u suradnji s novom agencijom Kvaka, koje nam donosi konkretne podatke o čitanju i kupovanju knjiga u Hrvatskoj. U sklopu programa otvorenja javnost će se upoznati s najnovijim rezultatima, iz ožujka 2019.

Ovogodišnjom temom, „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“, želi se potaknuti na promišljanje o likovima koji su nam bili važni, s kojima smo se mogli poistovjetiti, likova s kojima smo odrastali, putovali i otkrivali nepoznate krajeve, rješavali najteže zadaće, od kojih smo učili kako se nositi s izazovima stvarnoga svijeta. O njima se želi potaknuti i međugeneracijski dijalog, propitujući imamo li iste heroje koje su imali naši mame, tate, djedovi i bake, poistovjećujemo li se s njima ili pak pronalazimo nove. 

Više o manifestaciji pročitaj niže na linku.

Pročitaj više