tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
NOVA KATEGORIJA OSCARA
news Novost

NOVA KATEGORIJA OSCARA

14.08.2018.

Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) profesionalna organizacija koja dodjeljuje nagradu Oscar najavila je dodavanje nove kategorije.

Nagrada će se dodjeljivati za „Najbolji popularni film“ i prva je nova kategorija nakon 2001. godine kada je uvedena nagrada „Najbolji dugometražni animirani film“.

Ovaj potez Akademije sigurno je potaknut gubitkom zanimanja za nagradu Oscar koje traje posljednjih nekoliko godina. Brojni novinari, ali i članovi Akademije, nisu s oduševljenjem dočekali ovu odluku jer smatraju čisto populističkom. Teško je ne primijetiti sličnost ove situacije i one s našom književnom nagradom Kiklop koja je dodjeljivala nagradu „Hit godine“. Prije točno 10 godina nagrada je trebala otići u ruke Nives Celzijus za knjigu „Gola istina“, ali organizatori su odlučili da joj nagradu ipak ne žele uručiti. Nakon sudskog procesa Nives je ipak 2013. dobila nagradu.

Nadamo se da članovi Akademije imaju plan ako dobitnik ove kategorije postane npr. „Dumb and Dumber 4“. Jedva čekamo Oscare!