tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ODRŽANO FINALE ZABA FUTSAL KUPA
news Novost

ODRŽANO FINALE ZABA FUTSAL KUPA

12.04.2018.

U subotu 7. travnja završeno je premijerno izdanje ZABA Futsal kupa u organizaciji Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza u sklopu Unisport Zagreb sustava natjecanja. Tako su studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva postali prvi osvajački kupa. U finalu su bili bolji od studenata Ekonomskog fakulteta rezultatom 8:5.

Utakmica je bila iznimno napeta, u fantastičnoj atmosferi prepune sportske dvorane Martinovke, a obilježilo ju je čak 13 pogodaka. Utakmicu su odlično otvorili ferovci, kada se na semaforu prikazao rezultat 3:0, ali tada su se ekonomisti vratili do rezultata 3:3, gdje je pri rezultatu 3:2 golman ekonomije Marin Bogoje dobio crveni karton, a u sljedećem napadu Mirko Rogošić zabio za 3:3.

U tim trenucima vladala je fantastična atmosfera, a zatim su ferovci brzo podignuli rezultat na 6:3. Međutim, ekonomisti se nisu predali i u 38. minuti su došli do rezultata 6:5, što nažalost nije bilo dovoljno jer su do kraja utakmice ferovci još dva puta bili precizni i priveli utakmicu kraju. Svakako treba istaknuti Josipa Grubešu, koji je za ekipu FER-a u ovom finalu zabio čak 5 pogodaka i zasluženo odnio titulu MVP ZABA futsal kupa.

Uz finale odigran je i All star susret između selekcija skupina A-B i C-D te su nakon prvog poluvremena na odmor otišli bez pogodaka, a drugo su začinili s čak njih 6, od kojih je njih 5 uspješno pospremila selekcija skupine A-B. Konačan rezultat je bio 5:1, a možemo istaknuti Antuna Janeša koji je s 2 pogotka bio najbolji pojedinac susreta.

U ženskoj kategoriji u utakmici za treće mjesto, uspješnija je bila ekipa Agronomskog fakulteta koja je pobijedila Veterinarski fakultet rezultatom 3:2, dok su se u finalu susrele ekipe Kineziološkog fakulteta i Ekonomskog fakulteta. U iznimno teškoj utakmici, regularni dio je završio 0:0 te se pobjednik UniSport ZG ženske futsal lige odlučio izvođenjem kaznenih udaraca. Tako su za Ekonomski fakultet pogodile Marija Vučković, Gabrijela Gaiser i Tomislava Matijević, a za ekipu Kineziološkog su precizne bile Petra Pezelj, Helenna Hercigonja Moulton, Tihana Nemčić i Mateja Tomić. Najboljom igračicom lige proglačena je Gabrijela Gaiser, koja je osvojila nagradu MVP „Mate Čuljak“, dok je najbolji strijelac bila Martina Krog, najbolja golmanica Petra Lerotić, a MVP završnice Petra Bračević.

Pogledaj fotogaleriju finala:

ODRŽANO FINALE ZABA FUTSAL KUPA ODRŽANO FINALE ZABA FUTSAL KUPA ODRŽANO FINALE ZABA FUTSAL KUPA ODRŽANO FINALE ZABA FUTSAL KUPA ODRŽANO FINALE ZABA FUTSAL KUPA ODRŽANO FINALE ZABA FUTSAL KUPA ODRŽANO FINALE ZABA FUTSAL KUPA ODRŽANO FINALE ZABA FUTSAL KUPA ODRŽANO FINALE ZABA FUTSAL KUPA ODRŽANO FINALE ZABA FUTSAL KUPA