tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
OSIJEK POSTAJE TRENING CENTAR URBANIH SPORTOVA U REGIJI
news Novost

OSIJEK POSTAJE TRENING CENTAR URBANIH SPORTOVA U REGIJI

12.10.2017.

Ako si ljubitelj ekstremnog sporta, vjerojatno si već čuo da je Međunarodni olimpijski odbor uvrstio pet novih sportova u olimpijski program Igara koje će se održati u Tokiju 2020. godine. Upravo na taj način BMX i skateboard su i službeno postali Olimpijski sportovi.

Upravo ta vijest odjeknula je za vrijeme ovogodišnjeg Pannonian Challengea, što je svim natjecateljima dalo i veliku motivaciju, jer bismo u Tokiju 2020. godine mogli imati i svog predstavnika.

Osječki skatepark je trenutno jedini adekvatan poligon u cijeloj regiji za pripreme za Olimpijske igre, što je prepoznao i Mađarski biciklistički savez koji je izrazio želju organizacije da se provedba priprema za Olimpijske igre održi baš u osječkom parku.

Kako u regiji ne postoji sličan kompleks Osijek će u narednim godinama biti sjedište priprema za urbane sportove za Olimpijske igre, a u planu je i izgradnja BMX RACE staze kojom bi se proširile mogućnosti priprema budućih olimpijaca.

'Ponosni smo na još jedno veliko priznanje našim sportašima, osječkoj publici, Gradu Osijeku i  dugogodišnjem trudu koji polako, ali sigurno donosi svoje plodove. Vizija izgradnje osječkog skateparka počiva upravo na ideji kompleksa za urbane sportove gdje će se tokom cijele godine održavati kampovi i treninzi za ove nove olimpijske sportove. Nadamo se da će se uz mađarski savez pridružiti i drugi regionalni savezi jer osječki skatepark za sada predstavlja jedini adekvatni prostor za treninge u cijeloj regiji.' kaže voditelj projekta Jurica Barać koji ne može sakriti svoje zadovoljstvo uspjehom i brandom koji je Pannonian Challege postao. 

Međutim, tu nije kraj odličnim vijestima, jer iako je prošlo tek par mjeseci od 18. Pannonian Challengea svi već pitaju za 19. izdanje. Odlična vijesti je da 19. Pannonian Challenge dolazi u malo ranijem terminu, točnije između 30.05. - 2.6. 2018., a razlog tomu je svjetski kalendar natjecanja u urbanim sportovima. Organizatori najavljuju kako će više informacija biti uskoro dostupno, zato prati i dalje Pannonian Challenge i na njihovoj službenoj stranici! :)