tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS OBJAVILI NOVI SINGL
news Novost

PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS OBJAVILI NOVI SINGL

29.10.2018.

„Kung Fu lekcije peta je pjesma u posljednje dvije godine koju Pipsi objavljuju u polugodišnjem ritmu (Jacques Cousteau, K1, Tek da nas podsjeti, 3PM).  Posolili smo se prstohvatom seventies-porno movies sounda, mada, ako mene pitate, štogod svirali uvijek je prisutan taj punkerski gen u kojem glavom bez obzira bježimo od predvidljivosti i kalupljenja. Kung Fu lekcije plesna je gorko-slatka funky glupačica. Zezamo se, što drugo preostaje!?“ - objašnjava Dubravko Ivaniš.

Na pjesmi gostuje Yaya na vokalnom solu, mada je „gostovanje“ prilično promašen termin. Naime, Yaya je odavno domaća u Pipsima.

Dubravko nastavlja: „O albumu ne razmišljamo jer se ne vidimo u konceptu koji je, barem kod nas, tržišno potpuno deplasiran. Albume nitko ne sluša, a nekmoli kupuje jer svima nam je koncentracija konačno srozana na razinu kretenizma – 3 minute najviše.”

Pjesmu Kung Fu lekcije moguće je poslušati na Bandcamp profilu benda, a prve prilike za čuti ju uživo imat će Rijeka, 16. studenog, u Pogonu Kulture te Zagreb,  1. prosinca, na Pozitivnom koncertu.