tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
POBJEDNICI EUROPSKOG KVIZA O NOVCU
news Novost

POBJEDNICI EUROPSKOG KVIZA O NOVCU

27.03.2019.

U sklopu Europskog tjedna novca održalo se natjecanje Europski kviz o novcu u kojem su se natjecali učenici od 13 do 15 godina iz cijele Hrvatske. Na kvizu je sudjelovalo više od 130 srednjih i osnovnih škola te više od 1100 učenika iz 49 različitih gradova diljem Hrvatske.

Finalno natjecanje, u organizaciji Hrvatske udruge banaka, održalo se 20. ožujka, a pobjedu su odnijele učenice srednje škole Hvar Ena Buzolić, Katarina Matešić, Lara Kodžoman, Marinela Dujmović i Mia Čubre. Drugo mjesto zauzeli su učenici 3. gimnazije iz Zagreba, a treće mjesto pripalo je učenicima osnovne škole Bukovac iz Zagreba.

Pobjednici nacionalnog natjecanja - dvoje mladih iz pobjedničkog tima u pratnji nastavnika/nastavnice - otputovat će u Bruxelles, Belgiju, gdje će sudjelovati na Europskom finalnom natjecanju 7. svibnja 2019. godine.

Europski kviz o novcu je projekt Europske bankovne federacije čiji je cilj učenjem i pripremama za kviz poboljšati financijsku pismenost djece i mladih diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme.

Više o natjecanju pročitaj niže na linku.

Više o kvizu