tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
PREZENTACIJA RADIONICE KREATIVNOG DOKUMENTARIZMA
news Novost

PREZENTACIJA RADIONICE KREATIVNOG DOKUMENTARIZMA

27.02.2018.

Gdje je autentičnost u svijetu punom zbrke? Kako nas dokumentaristički alati mogu dovesti bliže čistoći za kojom, čini se, čeznemo? Postoji li način da se približimo onome što tvrdimo, kažemo i priznajemo? Koja je uloga jezika u tome? Može li nam još nešto sugerirati? Ili će nas neka druga, taktilnija stvarnost možda iznenaditi po putu?

Radionica kreativnog dokumentarizma pod nazivom „Alati za stvaranje dokumentarnih projekata“ organizirana je kako bi ponudila nove perspektive u odnosu na to kako percipiramo našu okolinu kao potencijalni materijal za našu umjetničku praksu. Radionica se bavila različitim načinima ekstrahiranja dokumentarnoga materijala, i mijenjajući mu kontekst i prezentaciju, ispitivala je granicu između stvarnosti i fikcije.

Cilj radionice bio je istražiti različite konceptualne i praktične pristupe pojmu dokumentarnog, gdje se od polaznika očekivalo da u njoj sudjeluju kao ravnopravni suradnici i koautori. Nakon 5 dana, voditelji radionice Hedvig Biong, Pablo Castilla i Niko Hafkenscheid te polaznici Nikolina Anković, Boris Barukčić, Irena Čurik, Teuta Gatolin, Ivor Glavaš, Judita Horvatinović, Tea Kantoci, Vedransøn Senjanović, Sara Simić i Klara Simunovic pozivaju vas na prezentaciju rezultata zajedničkoga rada.

Prezentacija će se održati u srijedu, 28. veljače u 19 sati u Velikoj dvorani Teatra &TD (Studentski centar, Savska 25). Ulaz je besplatan.

Facebook event