tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
PROGLAŠENI POBJEDNICI OVOGODIŠNJEG APP START CONTESTA
news Novost

PROGLAŠENI POBJEDNICI OVOGODIŠNJEG APP START CONTESTA

13.06.2018.

Krajem prošlog tjedna održana je svečana završnica ovogodišnjeg App Start Contesta, vodećeg studentskog natjecanja u izradi web i mobilnih aplikacija.

App Start Contest je projekt udruge eSTUDENT koji se odvija već jedanaestu godinu zaredom, a okuplja široku zajednicu studenata različitih interesa i partnerska poduzeća. Nakon što su studenti cijelu godinu marljivo razvijali svoje aplikacije, pohađali predavanja i radionice te dobili savjete od mentora, došlo je vrijeme da predstave svoja konačna rješenja.

Na samome početku završnice okupljene je pozdravila predsjednica eSTUDENTa Martina Radanović. Martina je zahvalila svim natjecateljima i partnerima na odazivu te natjecatelje ohrabrila motivacijskim riječima za daljnji rad. Zatim je Iva Gospodnetić predstavila SPOCK, studentski startup inkubator Fakulteta elektrotehnike i računarstva koji studentima pruža mogućnost daljnjeg razvoja njihovih kreativnih rješenja.

Nakon uvodnog dijela, finalisti su prezentirali svoje inovativne aplikacije pred stručnim žirijem sastavljenim od partnerskih poduzeća – Axilis, Undabot, web.burza, Cial, Combis, FINA, FIVE, Microblink, Minus5 i Zagrebačka banka te asistenta Darka Štrige i istraživača Demijana Grgića s FER-a. Svaki tim imao je pet minuta za predstaviti se u što boljem svjetlu, a žiri je nakon toga mogao postavljati pitanja.

Pobjedu i  novčanu nagradu u vrijednosti od 20 000 kuna, odnio je Morpheus team za svoju ideju aplikacije koja povezuje sudionike i poslodavce na popularnim hackathon natjecanjima. Tim čine Mihael Međan, Lucija Segarić, Matej Jularić i Tesa Jurišić koji su ujedno osvojili i nagradu za najbolju prezentaciju te dodatnih 1000 kuna.

Pobjednici su nam otkrili što ih je inspiriralo i kako su se pripremali za natjecanje:  „Ideja je došla nakon uočenih problema na hackathon natjecanjima na kojima smo sudjelovali. Mi smo sve što ne valja, napravili suprotno i ispalo je super. Daljnji planovi su širenje i razvoj aplikacije, što nam je ujedno bio i najteži dio ovog natjecanja jer je razvoj proces koji traje,  dok nam je najlakše bilo prezentirati ideju.“ Drugoplasirani tim Viritres osvojio je 13 000 kuna, dok su članovi tima Sploh osvojili  nagradu za najbolji dizajn vrijednu 3000 kuna, ali i treće mjesto u ukupnom poretku te za daljnji razvoj aplikacije osigurali još 7000 kuna.

Za kraj, voditelji projekta Nikolina Radojčić i Tibor Pavić zahvalili su natjecateljima na izvrsnim idejama, partnerima koji su pružili potporu projektu i svima koji su pridonijeli ostvarenju App Start Contesta.

Studenti su na ovome natjecanju pokazali ambiciju, trud i inovativnost što će im omogućiti lakše sučeljavanje s budućim poslovnim izazovima, a na kraju natjecanja su kroz networking dobili priliku upoznati ostale natjecatelje i razgovarati s budućim poslodavcima u neformalnom okruženju.

PROGLAŠENI POBJEDNICI OVOGODIŠNJEG APP START CONTESTA PROGLAŠENI POBJEDNICI OVOGODIŠNJEG APP START CONTESTA PROGLAŠENI POBJEDNICI OVOGODIŠNJEG APP START CONTESTA PROGLAŠENI POBJEDNICI OVOGODIŠNJEG APP START CONTESTA PROGLAŠENI POBJEDNICI OVOGODIŠNJEG APP START CONTESTA PROGLAŠENI POBJEDNICI OVOGODIŠNJEG APP START CONTESTA PROGLAŠENI POBJEDNICI OVOGODIŠNJEG APP START CONTESTA PROGLAŠENI POBJEDNICI OVOGODIŠNJEG APP START CONTESTA PROGLAŠENI POBJEDNICI OVOGODIŠNJEG APP START CONTESTA