tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
PRONAĐENA WARHOLOVA SLIKA NAKON 40 GODINA
news Novost

PRONAĐENA WARHOLOVA SLIKA NAKON 40 GODINA

26.07.2017.

Svaka priča u kojoj je jedan od sudionika Alice Cooper sigurno je zabavna, ali ovaj put je uistinu nadmašio sam sebe.

Naime, Cooper je u potpunosti zaboravio da mu je njegov stari prijatelj, i najveći pop-art umjetnik svih vremena, Andy Warhol poklonio sliku počekom 70ih koju je on samo zarolao u tubu i pospremio u skladište.

Slika u pitanju je „Little Electric Chair“ iz Warholove serije „Death and Disaster“ koja bi danas mogla vrijediti preko 10 milijuna funti. Slike se sjetio Cooperov manager Shep Gordon u razgovoru s trgovkinjom umjetninama Ruth Bloom koja mu je spomenula cijenu koju je neka Warholova slika nedavno postigla na dražbi. No, niti tu nije kraj ovoj priči jer niti Cooper niti Gordon nisu znali gdje se slika nalazi pa su morali pitati Cooperovu mamu koja ih je uputila na skladište gdje Cooper drži svoje stare rekvizite s turneje. I bila je u pravu. Slika je neoštećena 40 godina bila smotana u tubi.

Cooper je bio začuđen vrijednosti slike, ali i izjavio da se slabo sjeća tog razdoblja svog života zbog pretjerane konzumacije droge i alkohola pa nije niti čudo da je u potpunosti zaboravio na sliku.