tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
RECORD STORE DAY – BLACK FRIDAY
news Novost

RECORD STORE DAY – BLACK FRIDAY

20.10.2017.

Record Store Day najdraži je dan u godini svih zaljubljenika u glazbu, a održava se svake godine u travnju. Ove godine Dan slavi 10 godina, a osim događaja u travnju ekipa koja stoji iza svega je odlučila organizirati i sestrinski događaj koji će se održati 24. studenog na Black Friday.

Dan poznat po velikim rasprodajama donosi nam i uzbudljiva glazbena izdanja iako u nešto manjem obujmu nego što je to u travnju. Izdanja dolaze u tri kategorije: RDS Exclusive Release, RDS Limited Run / Regional Release, RDS First Release, a s popisa bi izdvojili:

Paul McCartney – dvije verzije 7“ vinila donose njegovu staru pjesmu „Wonderful Christmastime“ ponovo snimljenu s The Roots, a kao B strane odabrane su „Jesus Christ“ The Decemberists i „Peace“ Norah Jones.

Queen – za 40. obljetnicu izlaska albuma „News of the World“ stiže 7“ vinil s njihove dvije najpoznatije (remasterirane) pjesme "We Are The Champions" i "We Will Rock You".

Mike Watt – drugi album Watta „Contemplating The Engine Room“ 20 godina nakon objave po prvi put stiže na dvostrukom vinilu.

The Kills – „Black Rooster“ EP koji je započeo karijeru velikih The Kills napokon je dočekao reizdanje.

At The Drive-In – ove godine dočekali smo njihov prvi novi studijski album nakon reuniona, a na „Diamante“ 10“ vinilu stižu 3 nove pjesme.

Poncier – u sjećanje na nedavno preminulog Chrisa Cornella i film „Singles“ stiže 12“ vinil i kazeta inspirirana filmom koja sadrži 5 Cornellovih pjesama koje je snimio inspiriran lažnom kazetom predstavljenom u filmu kao solo album jednog od likova, Cliffa Ponciera, kojeg je odlično odglumio Matt Dillon.

Neil Young – „Harvest Moon“ dvostruki vinil za 25 godina originalne objave albuma

Bill Hicks – za kraj preporučamo i jedan comedy album. „Revelations: Live in London“ snimljen je 1992. na vrhuncu Hicksove karijere i ako zbog ničeg drugog vrijedi ga kupiti jer je na njemu „Advertising od Marketing“.

Cijeli popis potraži niže na linku:

Record Store Day