tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
STEM revolucija u NSK
news Novost

STEM revolucija u NSK

23.04.2018.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK) i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) potpisali su u travnju 2018. godine sporazum o suradnji radi poticanja primjene novih tehnologija u knjižnicama u Republici Hrvatskoj, osiguravanja edukacije knjižničara i korisnika za usvajanje digitalnih vještina i besplatne posudbe novih pomagala, odnosno uređaja, što uključuje micro:bitove, 3D printere i ostalu opremu koja potiče učenje i kreativnost.

IRIM je preko crowdfunding projekta STEM revolucija se nastavlja – knjižnice opremio više od 100 knjižnica širom Hrvatske. U sklopu projekta opremanja knjižnica micro:bitovima, IRIM je darovao 40 micro:bitova i 3D printer Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu za održavanje radionica u Knjižnici te za posudbu studentima.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu kao središnja matična knjižnica Republike Hrvatske koja prati stanje i usmjerava rad knjižnica sudjelovat će i u praćenju priključivanja knjižnica projektu IRIM-a te će se uključivati u aktivnosti poticanja primjene digitalnih tehnologija u knjižnicama. U svezi sa sveučilišnom ulogom, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu darovanu će opremu staviti na raspolaganje studentima i ostalim članovima Knjižnice.

NSK Facebook