tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
TEXTILE SCIENCE AND ECONOMY 2019 FRENCH-CROATIAN FORUM
news Novost

TEXTILE SCIENCE AND ECONOMY 2019 FRENCH-CROATIAN FORUM

23.01.2019.

Textile Science and Economy 2019 French-Croatian Forum, međunarodna konferencija koju organizira Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER), Veleposlanstvom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj i ENSAIT-om (Ecole Nationale Supérieure des Arts et Industries Textiles), održavati će se 23. i 24. siječnja 2019. u Zagrebu.

Glavna je tema ovogodišnjega TZG-a Trends and Future Directions in Textile Creativity, Innovation and Technology. Cilj je konferencije jačanje tekstilne zajednice približavanjem i umreživanjem znanstvenika i gospodarstvenika.

Konferencija će se održati na dvjema lokacijama: program prvoga dana (23. siječnja 2019.) u prostorijama Zagrebačkoga inovacijskoga centra ZICER (Avenija Dubrovnik 15, Zagrebački Velesajam, Paviljon 12, Zagreb), a drugoga dana (24. siječnja 2019.) na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilištu u Zagrebu (Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb).

Predstavljanjem trendova, istraživanjima, tehnologijama i inovacijama želja je organizatora promicati tekstilnu zajednicu razmjenom informacija i poticanjem međusobne suradnje, što će pridonijeti razvoju ovoga područja i gospodarstva općenito.

U sklopu programa TZG-a održat će se niz predavanja eminentnih hrvatskih i francuskih znanstvenika i stručnjaka te Science and Economy Fair, na kojem će biti predstavljeni projekti, patenti, inovacije i poslovne ideje znanstvenika i gospodarstvenika, kao i poslovanje tvrtki koje djeluju u tekstilnom području.

Na konferenciji će se okupiti velik broj znanstvenoistraživačkih institucija te gospodarskih subjekata i organizacija koje u sklopu svojega djelovanja obuhvaćaju područje tekstilne znanosti i tehnologije. Konferencija se održava u okviru programa obilježavanja 350 godina od utemeljenja Sveučilišta u Zagrebu.

Program konferencije