tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
THE RED TURTLE – NOVI CRTIĆ STUDIA GHIBLI
news Novost

THE RED TURTLE – NOVI CRTIĆ STUDIA GHIBLI

31.05.2017.

Svim ljubiteljima animiranih filmova teško je sakriti osmjeh na licu kada čuju ime Hayao Miyazaki i Studio Ghibli. Japanski majstor animacije podario nam je jedne od najljepših animiranih filmova svih vremena, a njegov Studio Ghibli nastavlja sa sjajnim koprodukcijama.

Jedna od tih suradnji je i ona s nizozemskim redateljem Michaëlom Dudokom de Witom iz koje je nastao „The Red Turtle“. Film priča naizgled poznatu priču o čovjeku koji zaglavi na pustom otoku, ali ipak nije sve tako jednostavno. U filmu nema dijaloga, životinje ne govore smiješnim glasovima kao u nekim zapadnjačkim ostvarenjima i zakoni fizike poprilično su labavi.

Ono što čini film posebno zanimljivim jest da granica između stvarnosti i mašte ne postoji tako da se u film može uroniti potpuno opušteno i uživati bez ikakvih predrasuda. Ovo je prvi dugometražni animirani filma Michaëla Dudoka de Wita koji za svoje prijašnje kratkometražne filmove nagrađen Oscarom i BAFTAom.