tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
TRI HRVATSKA FILMA NA SUNDANCE FILM FESTIVALU
news Novost

TRI HRVATSKA FILMA NA SUNDANCE FILM FESTIVALU

06.12.2017.

Nadolazeće izdanje Sundance Film Festivala održat će se od 18. do 28. siječnja 2018., a na njemu će biti prikazana čak tri hrvatska filma – dugometražni film Deer Boy i dva animirana filma „Ježeva kućica“ i „Manivald“. Zanimljivo je napomenuti da su sva tri filma režirale žene što nam se čini izrazito pozitivnim trendom.

„Deer Boy“ je hrvatsko-poljsko-belgijska koprodukcija čiju režiju i scenarij potpisuje Katarzyna Gondek. Ova horor-bajka govori o instinktima, prvom lovu, krvi i prirodi. Kada se u lovačkoj obitelji rodi sin s jelenjim rogovima, roditeljska toplina miješa se s gađenjem, snovi sa stvarnošću i dječja nevinost s lekcijama o ubijanju.

„Ježeva kućica“ režiserke i scenatistice Ene Cvijanović donosi nam dobro poznatu priču snimljenu stop-animacijom. Fim je tijekom 2017. godine sudjelovao na brojnim svjetskim festivalima gdje je skupio i zavidan broj nagrada.

„Manivald“ čiju režiju potpisuje Chintis Lundgren,  scenarij dijeli s Draškom Ivezićem, animirani je film nastao u hrvatsko-estonsko-kanadskoj koprodukciji. Film govori od Manivaldu neiskusnom liscu koji živi pod budnim okom svoje zaštitnički nastrojene majke. Iznenadni kvar perilice za rublje, i to baš na Manivaldov 33. rođendan, u njihov će život uvesti neobičnog majstora, seksi mladog vuka Toomasa. Susret ubrzo preraste u ljubavni trokut i stvari izmaknu kontroli.

HAVC web