tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
UČENICI SREDNJE ŠKOLE DUGO SELO POSJETILI POSLOVNICU ZABE
news Novost

UČENICI SREDNJE ŠKOLE DUGO SELO POSJETILI POSLOVNICU ZABE

11.04.2019.

Poslovnica Zagrebačke banke u Resselovoj u Zagrebu otvorila je svoja vrata učenicima Srednje škole Dugo Selo. Učenike trećeg razreda dočekala je direktorica poslovnice, Vedrana Čulo Gusić, a tijekom zanimljivog posjeta, učenici su imali priliku naučiti više o povijesti Zabe, zadaćama bankara kao i posebnostima poput cijevne pošte.

Profesor Miroslav Begić, ujedno i mentor učenika, istaknuo je važnost ovakvih aktivnosti koje proizlaze iz suradnje srednje škole i Zagrebačke banke: ''Praktični dio nastave za učenike ekonomskog smjera nažalost još uvijek ne možemo u potpunosti odraditi u školi. Zagrebačka banka nam je zasigurno učinila veliku uslugu omogućivši nam ovaj posjet poslovnici u kojem su učenici imali priliku vidjeti i naučiti više o bankarstvu, što u učionici ne mogu. Sretan sam što banka i na ovaj način ulaže u edukaciju naših srednjoškolaca jer ulagati u obrazovanje mladih znači ulagati u budućnost zemlje i njen gospodarski napredak.''

Ovim su posjetom poslovnici učenici trećeg razreda Srednje škole Dugo selo imali priliku vidjeti kako njihova buduća struka izgleda u praksi, a što je njima ovaj posjet značio objasnila je učenica trećeg razreda Srednje škole Dugo Selo, Gabrijela Josipović: „Posjet Zagrebačkoj banci mi je važan jer ću vidjeti kako se zapravo u banci posluje. Također me zanimaju zaposlenici i njihova iskustva koja su stekli tijekom rada. Svaki puta kada dođem u banku zaposlenici su ljubazni i daju sve od da bi nama pružili najbolju moguću uslugu.“

Uz učenike poslovnicu Zagrebačke banke u Resselovoj posjetili su i profesori iz Španjolske koji su u Srednjoj školi Dugo Selo povodom Erasmus+ work programme for VETstaff mobility projekta.

Banka je također prepoznala brojne nastavne i izvannastavne aktivnosti kojima Srednja škola Dugo Selo kontinuirano ulaže u razvoj znanja i vještina svojih učenika. Donacijom računalne i posebne bankarske opreme, na inicijativu naših kolega Banka je 2018. godine pomogla u opremanju ekonomskog kabineta Srednje škole Dugo Selo.

Radi se o multifunkcionalnom prostoru kojeg koriste i nastavnici i učenici. Donirana oprema koristi se za održavanje radionica, dopunsku i dodatnu nastavu, sastanke, vježbe, informacije, smanje spotove za razna natjecanja i brojne druge aktivnosti. Na taj je način svim učenicima omogućeno dodatno kvalitetno financijsko obrazovanje, a učenici koji po završetku srednje škole ne nastavljaju daljnje obrazovanje na ovaj način stječu uz kvalifikacije i dodatnu konkurentnost za tržište rada.

Srednja škola u planu ima i opremanje bankarskog ureda u svojoj učionici kako bi učenicima dali nova praktična iskustva vezana za novac, kredite, platni promet, upravljanje novcem i općenito sva znanja koja su vezana za financijsku pismenost.

Susret učenika trećeg razreda Srednje škole Dugo Selo s bankom i bankarima bio je dojmljivo i važno iskustvo koje će im pomoći u savladavanju gradiva, a u nekima od njih potaknuti i dodatni interes za bankarstvo.

U galeriji pogledajte super atmosferu s posjeta poslovnici Resselova.

UČENICI SREDNJE ŠKOLE DUGO SELO POSJETILI POSLOVNICU ZABE UČENICI SREDNJE ŠKOLE DUGO SELO POSJETILI POSLOVNICU ZABE UČENICI SREDNJE ŠKOLE DUGO SELO POSJETILI POSLOVNICU ZABE UČENICI SREDNJE ŠKOLE DUGO SELO POSJETILI POSLOVNICU ZABE UČENICI SREDNJE ŠKOLE DUGO SELO POSJETILI POSLOVNICU ZABE UČENICI SREDNJE ŠKOLE DUGO SELO POSJETILI POSLOVNICU ZABE