tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
USKORO KREĆE FESTIVAL SVJETLA ZAGREB
news Novost

USKORO KREĆE FESTIVAL SVJETLA ZAGREB

08.03.2018.

Da nam uskoro stiže proljeće govori nam i najava Festivala svjetla Zagreb. Ovaj kulturno-umjetnički projekt održat će se od 15. do 18. ožujka na 19 lokacija povijesne gradske jezgre s atraktivnim audiovizualnim instalacijama i projekcijama.

Festival će se održavati u tunelu Grič, Art parku, Tomićevoj ulici, kuli Lotrščak, kod spomenika A.G. Matošu, Vranicanijevoj poljani, parku Grič, platou Gradec, u atriju i Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitskom trgu, Opatičkoj ulici, Hrvatskom institutu za povijest, velikom dvorištu i sjevernom dvorištu Muzeja grada Zagreba, Vrazovom šetalištu, dječjem igralištu na Dubravkinom putu, ljetnoj pozornici Tuškanac i na Tuškancu.

Tema Festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu te će stoga svaka od 19 lokacija na svoj način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave koje će se održavati od 18 do 23 sata.

Mi smo nestrpljivi, a ti? :)