tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
UVOD U MALU ŠKOLU BALONAŠTVA
news Novost

UVOD U MALU ŠKOLU BALONAŠTVA

25.03.2019.

Jesi li ikada poželio poletjeti u balonima na vrući zrak? Zanima te kako lete, kako se spuštaju i kako se njima upravlja? Misliš da bi se mogao pridružiti balonaškoj ekipi na njihovima balonaškim avanturama? Onda je ova školica prava stvar za tebe!

Balon klub Zagreb je odlučio i ove godine dočekati proljeće i započeti sezonu letenja, sunca i laganih vjetrova na najbolji mogući način; organizirajući svoju već tradicionalnu malu školu balonaštva!

Balon klub Zagreb je prvi i najveći balon klub u Hrvatskoj s preko trideset godina iskustva u letenju i natjecanju balonima na vrući zrak. Danas lete sa šest prekrasnih balona iznad cijele Hrvatske i svijeta, a letačka baza im je u Zagrebu i na Krapinsko Zagorskom Aerodromu kraj Zaboka. Godišnje, njihovih sedam pilota i trideset aktivnih članova posada ostvari više stotina sati leta iznad Hrvatske, Europe i svijeta, sudjelujući na festivalima, a njihovi piloti i ekipe tvore Hrvatsku reprezentaciju u letenju balonima na vrući zrak i sudjeluju na i natjecanjima na najvišoj razini.

Cilj je male škole balonaštva Balon kluba Zagreb približiti balonaški sport studentima koji žele jednog dana i sami poletjeti s balonom, upoznati nove članove s povijesti i tradicijom balonaštva u svijetu u hrvatskoj te osposobiti sve polaznike male škole kako bi i sami postali dio balonaške ekipe Balon kluba Zagreb.

Svi vrijedni polaznici će završetku programa i sami dobiti priliku poletjeti i s balonom, uz jednog od iskusnih pilota, i time proslaviti svoj ulazak u svijet aeronauta, ali i pridružiti se jednoj od ekipa na nadolazećem Croatia Hot Air Balloon Rallyu!

Program male škole obuhvaća:

  • Upoznavanje s povijesti letenja balonom na vrući zrak, ekipom i aktivnostima Balon kluba Zagreb kao i temeljnim principima letenja balonom.
  • Upoznavanje s opremom balona, osnovnim tehnikama letenja balonom te ulogom posade u letenju balonom.
  • Pregled nadolazećih aktivnosti Balon kluba Zagreb za iduću godinu (vikend letenja, Croatia Hot Air Balloon Rally festival balona i niz međunarodnih natjecanja) u kojima će se polaznici, ako žele, i sami moći pridružiti.
  • I naposljetku ...let balonom

Uvodno predavanje bit će popraćeno raznolikim foto i video materijalom s naših brojnih putovanja i natjecanja od Koreje i Australije do Dubaija i Novog Meksika, s festivala koje je klub organizirao u Hrvatskoj, ali i puno fotki klupskih letova iznad predivnog Zagreba i Hrvatskog Zagorja koje će ti dati priliku da se uživiš u život jednog balonaša.

Ipak, učionicu ćeš vrlo brzo zamijeniti s balonodromom gdje ćeš se iz prve ruke upoznati s balonima!

Dođi na FFZG, 28. ožujka, u 19 sati i započni svoju avanturu!

Predavanje je otvoreno za sve studente i besplatno je, samo se trebaš prijaviti niže na linku.

Prijavi se