tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
VELIKO ZABINO SRCE – PROGRAM ZAJEDNIČKOG DONIRANJA
news Novost

VELIKO ZABINO SRCE – PROGRAM ZAJEDNIČKOG DONIRANJA

10.04.2018.

Veliko Zabino srce pokazali su zaposlenici Zabe angažirajući se u Programu zajedničkog doniranja. Radi se o inicijativi u kojoj zaposlenici biraju potrebite udruge i pojedince, doniraju i pridonose boljoj svakodnevici. Ni rezultat nije izostao! U program se uključio velik broj zaposlenika bilo kao ambasadori udruga ili donatori, podržan je velik broj udruga i prikupljen je značajan iznos pojedinačnih donacija zaposlenika. Cjelokupni iznos donacija zaposlenika udvostručen je od Zaklade UniCredit.

Ukupno je u UniCredit Grupi prikupljeno devet tisuća donacija u ukupnom iznosu od 1.020.595 eura, a isti iznos donirala je i Zaklada, te su 342 neprofitne organizacije dobile ukupno 2,041 milijuna eura za potporu svojim aktivnostima.

Podaci za Zagrebačku banku i Grupu Zabe u okviru Programa zajedničkog doniranja u 2017.:

  • 24 udruge
  • 36 ambasadora
  • 910 donacija
  • 20.307 eura donacija zaposlenika odnosno x 2 = 40.614 eura donirali su u Hrvatskoj zaposlenici Zabe/Grupe i Zaklada UniCredit zajedno

Veliko hvala svim ambasadorima i donatorima na prepoznavanju potreba udruga i njihovih članova kojima smo svijet učinili ljepšim i boljim mjestom za život!

Otvorenost humanitarnom djelovanju stalno je prisutna. Nedavno je tako donacijama zaposlenika Zabe i Grupe Zabe prikupljena značajna količina školskog pribora za djecu u Africi te Dječju bolnicu Srebrnjak, a obilježili smo i dan sindroma Down. Pred nama su još mnoge inicijative, uz to što Banka kao tvrtka redovito donira i podržava istaknute potrebe društva u kojem djeluje.