tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
VRAĆA SE LEGENDARNA NOKIA
news Novost

VRAĆA SE LEGENDARNA NOKIA

27.02.2018.

Otkako je tvrtka HMD Global preuzela pravo na ime Nokia za proizvodnju mobilnih telefona krenula je nova „retro“ faza nekoć omiljenih modela.

Prošle godine izašao je model 3310, koji je u originalnom izdanju bio iznimno popularan i u Hrvatskoj, a prije nekoliko dana predstavljeno je i novo izdanje modela 8110. Ovaj model slavu je stekao pojavljivanjem u kultnom filmu Matrix i u to vrijeme bio je jedan od najpoželjnijih mobitela na svijetu. Poznat u po svom slideru koji otkriva tipkovnicu (u filmu se radilo o prerađenom modelu čiji se lider otvarao automatski što je bilo moguće tek na modelu 7110) i zakrivljenom „banana“ dizajnu 8110 je bio vrh Nokijine ponude.

Moramo napomenuti da se ovdje ne radi o smartphoneu već mobitelu kojeg pogoni KaiOS, operativni sistem kojeg je razvila Nokia. On podržava 4G mrežu, Facebook, Mail for Exchange, Wi-Fi hotspot i naravno popularnu igru Snake. Kamera je skromnih 2 MP, a ekran 2,4 incha što je i realno za mobitel s preporučenom cijenom od 79 eura. Mobitel će prvo biti dostupan u Europi početkom svibnja.