tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ZAGREB ROCKFEST – LJETO U ROCK TONOVIMA
news Novost

ZAGREB ROCKFEST – LJETO U ROCK TONOVIMA

10.06.2018.

Drugo po redu izdanje Zagreb RockFesta, ugostit će nekoliko izvođača kroz ljetne mjesece na raznim lokacijama po Zagrebu. Festival koji je razbacan na više zagrebačkih lokacija ove će sezone predstaviti velika i utjecajna glazbena imena. Zagreb će od lipnja do rujna pohoditi Ice T & Body Count, Soulfly, Cigarettes After Sex te Leprous i Agent Fresco.

ICE T & BODY COUNT - BOĆARSKI DOM - UTORAK, 19. LIPNJA

Pioniri crossovera i jedan od najvećih bandova koji je spajao hip-hop i metal, mitski Body Count iz Los Angelesa, dolaze u Boćarski dom 19. lipnja na svoj prvi hrvatski koncert nakon daleke 1997. Predvođeni jednim od najvećih rap izvođača svih vremena, velikim Ice T-jem, Body Count sviraju sirovi old school crossover, brutalnu mješavinu hip-hopa i metala.

SOULFLY - VINTAGE INDUSTRIAL BAR - UTORAK 3. SRPNJA

Soulfly, kultna američka metal četvorka predvođena neuništivim Maxom Cavalerom, dolazi u Vintage Industrial Bar u utorak 3. srpnja. Soulfly dolazi u Zagreb u sklopu promocije novog studijskog albuma, čiji se izlazak očekuje ovog ljeta. Max je u našim krajevima rado viđen gost, nastupao je s raznim bendovima nebrojeno puta, a posljednji posjet Zagrebu na Return to Roots turneji, u jesen 2016., rezultirao je rasprodanom Tvornicom kulture danima uoči koncerta.

CIGARETTES AFTER SEX - DVORIŠTE JEDINSTVA – PETAK 6. SRPNJA

Nešto više od godinu dana nakon svog premijernog hrvatskog nastupa, Cigarettes After Sex vraćaju se u Zagreb. Samostalan open air koncert planiran je u petak, 6. srpnja u dvorištu Jedinstva na Trnjanskom nasipu.

Njihovo prvo gostovanje, u Tvornici kulture u lipnju prošle godine, rasprodano je mjesec dana uoči održavanja bez da su na tržištu imali objavljen album. Cigarettes After Sex su na krilima sjajnih demo singlova, objavljenih putem YouTube kanala, stvorili strahoviti interes medija i fanova glazbe, a band i management već su tada Zagreb označili kao jedno od dražih tržišta na kojima su nastupali te su se obećali brzo vratiti.

LEPROUS & GENT FRESCO - MOČVARA - PETAK 14. RUJNA

Norveški metalci Leprous dolaze u zagrebačku Močvaru u petak, 14. rujna u društvu islandskog benda Agent Fresco.

Leprous se nalaze na svjetskoj turneji na kojoj promoviraju album “Malina”, svoje peto studijsko djelo koje predstavlja djelomičan odmak u dosadašnjem zvuku i približavanje rocku. Leprous su diskografski aktivni cijelo desetljeće, a prijelomni album, “Bilateral”, objavili su 2011. godine te dobili veću pažnju europske publike i medija. Jednak uspjeh bilježe i nasljednici “Coal” i “The Congregation”, ali i aktualno izdanje, izrazito hvaljeno od kritike. U Močvari će im se pridružiti sjajni Islanđani Agent Fresco koji stvaraju glazbu na granici između popa, alter i math rocka, a iza sebe imaju dva albuma i jedan EP.

Službena prodajna mjesta za sve koncerte su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), na svim prodajnim mjestima Eventima i online na eventim.hr.