tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
3. ZAGREBAČKI PROLJETNI POLUMARATON – ZAGREB21
tip Savjet

3. ZAGREBAČKI PROLJETNI POLUMARATON – ZAGREB21

24.02.2018.

3. Zagrebački proljetni polumaraton – ZAGREB21 – održat će se 18. ožujka 2018.

Start je u 9 sati ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice (zapadni kolnik Hrvatske bratske zajednice), a trčat će se polumaraton, štafetni polumaraton i utrka na 5 kilometara.

Polumaraton je cestovna atletska utrka ukupne duljine 21,098m. Utrka se sastoji od dva istovjetna kruga u duljini od 10.549m. Start i cilj nalaze se na istom mjestu. Uz kontrolnu točku na završetku kruga, dodatna dvije kontrolne točke nalaze se na najudaljenijim dijelovima staze – okretištima ispred pješačkog mosta i Bundeku.

Štafetni polumaraton je utrka za koju se prijavljuje tim od 4 trkača. Prijavljuju se neovisno o spolu i starosti, poštujući sve navedeno za utrku polumaratona.

Štafete su podijeljene po kategorijama:

  • Muški
  • Žene
  • Mješovito (2 muškarca i 2 žene, 3 muškarca i 1 žena ili 1 muškarac i 3 žene)

Štafeta je podijeljena na 4 dionice – 5km + 5,549km+5km+5,549km. Svaki natjecatelj trči jednu dionicu. Natjecatelj kreće svoju dionicu kad do njega dotrči natjecatelj iz njegovog tima koji je istrčao prethodnu dionicu i dotakne ga rukom. Natjecatelji koji trče prvu dionicu startaju zajedno s ostalim natjecateljima polumaratona.

Utrka na 5km cestovna je atletska utrka ukupne duljine 5.000m. Utrka se sastoji od jednog kruga duljine 5km. Start i cilj nalaze se na istom mjestu. Kontrolna točka nalazi se na najudaljenijoj točki kod Avenije Dubrovnik.

Detalje o utrkama i prijave potraži niže na linku.

Prijavi se