tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
5 NAČINA ZA LAKŠE PAMĆENJE STVARI
tip Savjet

5 NAČINA ZA LAKŠE PAMĆENJE STVARI

09.08.2018.

Ako u danu primaš previše informacija normalno je da dođe do zasićenja i više ništa ne možeš zapamtiti. To nije ništa neobično samo treba pronaći način kako doskočiti tom problemu i pomoći si jednostavnim rješenjima. Ovih 5 savjeta mogli bi ti biti od velike koristi.

  • Vodi dnevnik – uvijek nosi dnevnik sa sobom i odmah zapisuj ono što moraš učiniti. Kroz dan nekoliko puta prođi kroz njega i uvijek vladaj situacijom.
  • Koristi kalendar s podsjetnicima – sve bitne stvari odmah stavljaj u kalendar i namjesti podsjetnik. Za stvari koje nisu toliko bitne i ne moraš ih napraviti odmah napravi listu.
  • Napravi listu – nakon što imaš posložen kalendar napravi listu, križaj sve što napraviš i prebacuj sve što ne stigneš. Ovako ti niti najmanja stvar neće promaknuti.
  • Koristi različite podsjetnike – danas podsjetnik možeš namjestiti na više različitih strana. Iskoristi tu odličnu mogućnost.
  • Očisti um – ako osjetiš da ti više niti jedna informacija ne stane u glavu napravi pauzu i očistiti um. Posveti se nečem što te opušta i što će ti odvratiti pozornost od svega oko tebe.