tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
5 SAVJETA KAKO UČINKOVITIJE UČITI
tip Savjet

5 SAVJETA KAKO UČINKOVITIJE UČITI

06.02.2018.

Još nisi ni primio knjigu u ruke, a ispiti su već krenuli? Ovo razdoblje ne mora biti noćna mora, samo je bitno dobro se pripremiti. Zato ti donosimo pet savjeta koji će ti pomoći da naučiš više u manje vremena.

  1. Prioritiziraj gradivo

Ako imaš puno gradiva, odredi koje su ti informacije najbitnije, a koje služe kao dopuna njima. Također, provjeri koji kolegiji su ti uvjeti za iduću godinu i na njih stavi fokus.

  1. Lijepe bilješke su super, ali ne daj da ti oduzmu previše vremena

Ponekad ćeš se jednostavno naći u prevelikoj stisci da za svaki kolegij uređuješ bilješke. Zato je tada bolje usredotočiti se na usvajanje gradiva iz materijala koji su ti već dostupni.

  1. Organiziraj svoj radni stol

Vrlo je važno stvoriti poticajnu atmosferu za učenje oko sebe, a neuredan radni prostor to svakako nije. Zato pospremi sve što bi ti moglo odvlačiti pažnju ili posjeti obližnju knjižnicu.

  1. Pronađi prijatelja s kojim ćeš učiti

Svi se mi ponekad nađemo u situaciji kada želimo odustati od učenja i jednostavno prebaciti sve na idući rok, ali dobar prijatelj će te motivirati da ipak ustraješ u tome što radiš.

  1. Znaj u koje si doba dana najproduktivniji

Nekima jednostavno više odgovara jutro za učenje, a nekima večer. Stvori si raspored učenja koji će najbolje odgovarati tvojim navikama.