tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
5 SAVJETA ZA PRVU KUPOVINU PUTEM INTERNETA
tip Savjet

5 SAVJETA ZA PRVU KUPOVINU PUTEM INTERNETA

16.03.2018.

Svi tvoji prijatelji već su kupovali na internetu i plaćali karticom, no ti se dosad nisi usudio. Online kupnja je stvarno praktična jer nam je dostupna roba iz trgovina diljem svijeta, a ponuda je raznovrsna i može biti jako povoljna. Danas na internetu možeš pronaći sve – od odjeće, obuće, tehnike pa sve do ulaznica i namirnica. A pritom štediš i svoje vrijeme!

No, da bi to iskustvo proteklo dobro, ne zaboravi na zlatne savjete:

  1. Kupuj samo na provjerenim stranicama – ako je ponuda poznatog brenda na nevjerojatnom popustu, vjerojatno je riječ o lažnim stranicama.
  2. Ako kupuješ preko mobilnih aplikacija ili uz registraciju na stranicama prodavatelja (npr. wish.com, eBay, Amazon, Google, Playstation i sl.) ili plaćaš putem PayPala, detaljno provjeri uvjete i ne zaboravi se odjaviti nakon kupnje.
  3. Provjeri iskustvo plaćanja na određenim stranicama sa svojim prijateljima i poznanicima ili potraži savjet u svojoj banci. 
  4. Ako i dalje imaš strah od zloupotrebe kartice, odredi poseban račun ili karticu s malim limitom (ili prepaid karticu) koju ćeš koristiti samo za plaćanja na internetu.
  5. Prije nego što potvrdiš plaćanje karticom, provjeri troškove dostave, način povrata i prigovora, a uvijek sačuvaj sve potvrde o kupovini koje primiš u elektroničkoj pošti.

U Paketu za mlade Zagrebačke banke pronaći ćeš i kartice koje ti omogućuju sigurnu online kupovinu, a uz mobilno bankarstvo jednostavno upravljaj dnevnim limitima za kupovinu putem interneta.

Saznaj više o svemu što ti Paket za mlade omogućuje:

Paket za mlade