tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ADRIATIC PLASTIC CHALLENGE 2018.
tip Savjet

ADRIATIC PLASTIC CHALLENGE 2018.

05.09.2018.

Svake minute jedan kamion pun plastičnog otpada završi u oceanu. To je između 8 i 12 milijuna tona plastike godišnje. Do 2050. godine će u moru biti više plastike nego ribe.

Želiš li zaustaviti zagađenje Jadranskog mora plastikom? Pridruži se ovoj inicijativi! Prijavi svoje ideje na Adriatic Plastic Challenge natječaj do 10. rujna (23:59 h).

Traže se inovativna rješenja kako bi se zaustavilo zagađenje mora plastikom. Prijaviti se mogu kreativci, inženjeri, znanstvenici, poduzetnici, profesori, studenti, aktivisti, avanturisti i svi ostali koji dijele strast prema očuvanju morskog ekosustava.

Adriatic Plastic Challenge je timsko natjecanje u obliku dvodnevnog bootcampa, a koje organiziraju udruge TERRA HUB i Zona uz podršku Volva Adria. Sudjelovanje se ne naplaćuje, a najbolje ideje mogu osvojiti novčane nagrade. Posljedice zagađenja plastikom su nesagledive za okoliš i za društvo a magično rješenje ne postoji. Podizanje svijesti i promjena navika, poticanje razvoja i inovacija, interdisciplinarni pristupe i suradnja na svim razinama su mogući putevi ka rješenju. Pozivan si da razmisliš o tome što možeš učiniti kako bi doprinjeo rješavanju ovog globalnog i sveprisutnog problema na lokalnoj razini te prijavi svoje ideje, projekte, događaje, proizvode, usluge i radove.

Cilj Adriatic Plastic Challenge-a je:

  • Pronaći rješenja koja će doprinijeti zaustavljanju daljnjeg dotoka plastičnog otpada u Jadransko more
  • Osvijestiti što veći broj ljudi o problemu plastičnog zagađenja i potaknuti ih na odgovorno ponašanje

Prijave:

Nakon prijave odabrani kandidati i kandidatkinje će biti pozvani da prisustvuju u intenzivnom dvodnevnom bootcamp-u pod mentorstvom vrhunskih stručnjaka. Pozvani su stručnjaci iz područja održivog razvoja, očuvanja okoliša, marketinga, komunikacija i poslovnog svijeta da rade na razvoju tvojih ideja i projekata tijekom bootcampa. Na kraju bootcampa timovi će imati priliku prezentirati svoje projekte pred stručnim žirijem i imati priliku za osvojiti financijske nagrade:

  1. mjesto: 10.000 kuna
  2. mjesto: 7.500 kuna
  3. mjesto: 3.500 kuna

Možeš se prijaviti sam ili u timu, bez obzira da li si tek osmislio ideju ili već imaš projekt na kojem radiš.

Detalje o natječaju i prijave potraži niže na linku.

Prijavi se