tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
BRINEŠ LI SE ZA ZDRAVLJE SVOG PSA?
tip Savjet

BRINEŠ LI SE ZA ZDRAVLJE SVOG PSA?

28.12.2016.

Za zdravlje svog psa treba se brinuti kao i za vlastito. Vlasnici ponekad zaborave na svog ljubimca i reagiraju tek kada se pojavi neki problem. Uz redovitu brigu o zdravlju svog psa možeš izbjeći većinu neugodnih komplikacija.

Kreni od pranja zubi svog psa. Najbolje ga je na to naviknuti od kada je štenac. Idealno bi to bilo činiti svaki dan, ali i tri puta tjedno je sasvim uredu. Ovime izbjegavaš skupljanje naslaga i propadanje zubi svog psa, kao i upalu desni čija se infekcija može proširiti i izazvati druge probleme.

Kupanje, šišanje i rezanje noktiju također bi trebalo biti redovito jer su onda šanse za buhama, upalom ušiju i problemima s kožom izrazito mali.

Znamo da će psi pojesti gotovo sve što im bacimo, ali to ne znači da je sva hrana dobra za njih. Sukladno pasmini i starosti svog psa odaberi najkorisniju hranu za njega, a obrati pozornost i na dodatke prehrani za sjajno krzno i zdravu kožu.

Zdravlju krzna i kože uvelike pridonosi i čistoća prostora u kojem pas spava. Iako se možda ne čini prljavim treba ga redovito prati kako bi se uništile buhe i razni ostali nametnici.

Ipak za psa je najvažnije dovoljno šetnje svaki dan i uživanje u aktivnostima sa svojim vlasnikom, a ovih pet aplikacija će ti pomoći da se još više zabavite.