tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ČEMU SLUŽE STUDENTSKI KREDITI?
tip Savjet

ČEMU SLUŽE STUDENTSKI KREDITI?

24.11.2017.

Kada je riječ o financijama, svi znamo da moramo biti oprezni koliko i na što trošimo. Međutim, ponekad nemaš mogućnosti ostvariti sve svoje želje na studentskom budžetu. Isto tako, vjerujemo kako prije svake velike financijske odluke, znaš da treba dobro promisliti i 'izvagati' koliko ti je nešto bitno i koliko ti zapravo treba.

Ali što ako želiš uložiti u sebe i svoje znanje, a nemaš financijskih mogućnosti da si to ulaganje priuštiš? Prije svega, uvijek možeš raditi preko studentskog servisa i uštedjeti nešto novaca za svoje male i nešto veće želje. Međutim, ukoliko se radi o školarini, vrlo vjerojatno ti studentsko zaposlenje neće omogućiti mogućnost otplate troškova školarine i školovanja, barem ne odjednom. Upravo zato postoje Krediti za obrazovanje, koje često zovemo i Studentski krediti.

Studentski krediti za financiranje školarine i školovanja

Ukoliko se odlučiš za studiranje na privatnom fakultetu, vrlo vjerojatno ćeš se odlučiti i za Kredite za školarinu i školovanje.  Odlična stvar je što kredit možeš otplatiti čak i nakon studija,  uz mogućnost odgode plaćanja prve rate kredita do 12 mjeseci nakon završetka školovanja. U Zabi iznos kredita u kunama može iznositi od 1.500 do 150.000 kuna, dok iznos kredita uz valutnu klauzulu može iznositi od 200 do 20.000 eura. Osim toga, prije podizanja kredita svakako provjeri subvencionira li tvoja županija, grad i sveučilište kamatnu stopu!

Studentski krediti za financiranje troškova života

Isto tako, kada ti zagusti ili imaš neke malo veće želje kao što su putovanja te misliš da bi ti lakše bilo otplatiti svoju želju u ratama od 13 do 120 mjeseci, tada možeš posegnuti za Kreditom za financiranje troškova života. S tim da je dobro znati kako postoji mogućnost financiranja troškova života za vrijeme studija i u Hrvatskoj i u inozemstvu. Iznos kredita uz valutnu klauzulu iznosi od 70 do 700 eura, dok je iznos kredita u kunama od 500 do 5.000 kuna.

Za sve dodatne informacije i savjetovanje, svakako se javi chatom na stranici zaba.hr ili svrati u najbližu poslovnicu Zagrebačke banke i zatraži savjet bankara!