tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
eSTUDENT POSAO NA PRVI POGLED
tip Savjet

eSTUDENT POSAO NA PRVI POGLED

11.10.2018.

Počinju prijave poduzeća za treći Career Speed Dating, jedinstveni spoj poslodavca i studenata koji zajednički organiziraju Centar karijera FER i studentska udruga eSTUDENT. Zainteresirana poduzeća mogu se prijaviti na službenoj stranici događanja od 10. do 23. listopada 2018. godine. Career Speed Dating održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u četvrtak, 13. prosinca 2018. godine.

Career Speed Dating namijenjen je poduzećima i studentima tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta te veleučilišta. Svaki student ima osam minuta da se u najboljem svjetlu predstavi poduzeću i da zajedno otkriju ima li kemije među njima. Ovaj događaj idealna je prilika za poduzeća koja trebaju visokoobrazovane kadrove jer se tako mogu približiti studentima i kroz intervju bolje upoznati one koji su zainteresirani da karijeru započnu baš kod njih. Takav pristup važan je ako žele razviti prepoznatljivost svog poduzeća među studentima te predstaviti programe stručnih praksi i studentskih poslova. S druge strane, studentima se pruža prilika da upoznaju buduće kolege iz industrije te dobiju informacije o mogućnostima zaposlenja i razvoju buduće karijere. Nakon svakog intervjua studenti ocjenjuju poslodavce i komentiraju kakav je dojam poslodavac ostavio, dok poslodavci čine isto za studente s kojima su razgovarali.

Svoje dojmove s prošlogodišnjeg Career Speed Datinga podijelila je HR specijalistica Sonja Knežević iz agencije Five: “Jako nam se sviđa mogućnost da u neformalnoj atmosferi razgovaramo sa studentima, da saznamo ne samo njihovo iskustvo već i samo ono što životopis ne može pokazati - njihovu motivaciju, vrijednosti i ono što je presudno za zadovoljstvo u budućem poslu.”.

Prijavila sam se na CSD jer bih htjela naći posao i mislim da je ovo izvanredna prilika da se upoznam s poslodavcima i da vidim s čime se firme bave. Trenutačno se najviše vidim u nekim poslovima vezanim za mobilne aplikacije tako da sam se prijavila u tu skupinu. Većina firmi je otvorena i svi traže studente ili za prakse ili studentske poslove tako da mislim da će se nešto naći.”, svoje razloge prijave na Career Speed Dating otkrila je Dunja Šašić, studentica Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Više informacija saznaj niže na linku.

CSD Facebook