tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
FILMOVI VAN HOLLYWOODA KOJE MORAŠ POGLEDATI
tip Savjet

FILMOVI VAN HOLLYWOODA KOJE MORAŠ POGLEDATI

27.03.2018.

Iako je američka filmska produkcija dominantna u kinima i TV programu postoji gomila filmova iz zemalja širom svijeta koji su nepravedno zapostavljeni. Preporučujemo ti 10 filmova svjetske produkcije koji će ti sigurno pobuditi daljnju želju za istraživanjem neameričkih filmova.

Yves Saint Laurent – Francuska

Film o nastanku karijere kultnog dizajnera Yvesa Saint Laurenta bit će zanimljiv svima koji vole priču baziranu na jakim likovima, a ako voliš modu to će ti biti dodatni plus.

¿Qué culpa tiene el niño? – Španjolska

Zabavna romantična komedija savršena za žensku filmsku večer (što ne znači da se neće svidjeti i muškima :)).

The Wedding Party – Nigerija

Kad malo razmislimo svi filmovi o vjenčanjima su malo pomaknuti, a iznimka nije niti ovo nigerijsko ostvarenje. Mega zabavno.

Pink – Indija

Odmak od tipičnog Bollywoodskog blockbustera. Ova drama bavi se sudskim slučajem seksualnog zlostavljanja što je goruća tema u svijetu ovog trenutka.

Tuscan Wedding – Nizozemska

Još jedno vjenčanje. Film prati život vlasnika sale za vjenčanja u Toskani.

Adore – Australija

Film čudne priče s Robin Wright i Naomi Watts. Naravno, prekrasni australski krajolik se podrazumjeva.

The Beauty inside – Koreja

Film o čovjeku koji se svaki dan budi u drugom tijelu, a jedino što je uvijek isto u njegovu životu jest ljubav prema njegovoj djevojci.

Marguerite – Francuska

Smješten u 1920te godine film prati bogatu Marguerite Dumont koja obožava pjevati iako uopće nema sluha. Njezinoj želji svi udovoljavaju, a problemi nastaju kad ona odluči nastupiti pred publikom.

Aquarius – Brazil

Film prati 65 godišnju udovicu koji građevinarski lobij želi izbaciti iz kuće zbog gradnje kompleksa na njezinoj zemlji. Ona im pruža žestoki otpor, ali i doživljava osobnu katarzu tijekom te borbe.

Easy Virtue – Velika Britanija

Remake filma Alfreda Hitchcocka iz 1928. Obiteljska romantična komedija o vezi glamurozna američke udovice i mladog Engleza. Glumačku postavu čine Jessica Biel, Colin Firth i Kristin Scott Thomas.