tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
HRVATSKA STVARA - PREDSTAVLJANJE PROJEKTA
tip Savjet

HRVATSKA STVARA - PREDSTAVLJANJE PROJEKTA

25.01.2018.

Pridružite nam se na predstavljanju projekta Hrvatska stvara kojeg će od ove godine provoditi Code Club Hrvatska i tvrtka STEMI d.o.o. s partnerima. Projekt je smišljen s ciljem povećanja interesa za tehničku kulturu te općenito prirodoslovna i znanstvena područja ljudskog djelovanja kod mladih. Cilj je u mladima potaknuti proaktivnost i poduzetnički duh.

U sklopu događaja imat ćete jedinstvenu priliku čuti priče o razvoju tehnoloških tvrtki kao što su Rimac automobili, Hangar 18, Include i Circuitmess. Predstavnici tvrtki Bytelab, Reaktor i Altpro objasnit će nam kako funkcionira RnD u hardware projektima. U pauzama između predavanja moći ćete razgledati tehnološke izume mladih hrvatskih stvaratelja - od podmornice za istraživanje podmorja, 3D printera, do raznih robota i igraćih konzola.

Predstavljanje će se održati 26. siječnja od 15:30 sati na zagrebačkom FERu, a STEMI planira turneju po Hrvatskoj od 10. veljače do 15. travnja, s ciljem obilaska svih županija i osnivanja novih Code  Clubova (osnovati će se dva nova Code Cluba, dakle ukupno 42 centra koja će pružati priliku za poučavanje više od 800 djece i mladih.

Projekt se izvodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Facebook event