tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
JAVNA TRIBINA: GLAZBA KAO TERAPIJA
tip Savjet

JAVNA TRIBINA: GLAZBA KAO TERAPIJA

22.04.2018.

Glazbeni portal Music Box (Udruga Kreativaca) nastavlja s organiziranjem javnih edukativnih tribina i nakon probijanja leda s tribinom "Seks u glazbi i glazba u seksu", novi susret zakazan je u srijedu, 25. travnja s početkom u 19 sati i 30 minuta u KSETu.

Tribina nosi naziv "Glazba kao terapija" i na njoj će ugledni gosti govoriti o tome koliko glazba može utjecati na zdravlje i psihološko stanje čovjeka, u pozitivnom ili negativnom smislu.

Što glazba radi našem tijelu kada je slušamo, potiče li ona bolje funkcioniranje mozga, efektnije učenje, može li u potpunosti izliječiti osobe s određenim poteškoćama, zašto kirurzi tijekom operacija često slušaju glazbu, ima li i pisanje i stvaranje glazbe određeni terapeutski učinak, kada je sviranje/učenje instrumenta terapija, a kada ne, što je to muzikoterapija, koliko je raširena u Hrvatskoj, neka su od pitanja koja ćemo postaviti gostima tribine.

Gosti:

  • sc. Ana Katušić, prof. rehabilitator i muzikoterapeut te predsjednica HUM - Hrvatska udruga muzikoterapeuta
  • Radojka Sućeska Ligutić, dipl. psiholog
  • Toni Starešinić, glazbenik (Chui, ManGroove)

Moderator tribine je Nikola Knežević, glavni urednik Music Boxa.

Facebook event