tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
KAKO OPAKO ZAŠTITITI SVOJ BICIKL?
tip Savjet

KAKO OPAKO ZAŠTITITI SVOJ BICIKL?

24.10.2016.

Dok čekamo nešto poput podzemne garaže za bicikle, koja ih čuvaju sigurnim od krađa, svoje dvokotačne pile i dalje moramo vezivati za stupove, ograde i slične metalne tvorevine.

Proizvođači šifri i lokota tvrde kako je upravo njihov proizvod najbolji i da se ne može ničime prerezati no realnost nažalost uvijek ispadne drugačija. To je natjeralo Daniela Idzkowskog iz San Francisca da počne razmišljati u potpuno novom smjeru – zašto ne bi svoj bicikl zaštitili – kemijski?

U-lock koji je on osmislio nabijen je pod pritiskom i u sebi sadrži odbojan kemijski spoj koji biva ispušten ukoliko dođe do rezanja u-locka. Smrad je toliko odvratan da automatski izaziva povrćanje i jednostavno se lopov mora odmaknuti od bicikla.

Proizvodnja je financirana putem crowdfunding kampanje i već je premašila brojku od zacrtanih 20000 dolara što znači da sigurno ide u proizvodnju, a prve isporuke se očekuju u lipnju 2017.