tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
KAKO POSPAJATI NERADNE DANE U 2017.?
tip Savjet

KAKO POSPAJATI NERADNE DANE U 2017.?

15.12.2016.

S dolaskom prosinca hrvatska kulturna nematerijalna baština – spajanje neradnih dana – dolazi do punog izražaja. Pa hajdemo onda pogledati kakvo je stanje za 2017. godinu.

Nova godina pada na nedjelju, ali zato odmah prvi tjedan Nove donosi Sveta tri kralja (6. siječnja) koji padaju u petak i prvo spajanje je u džepu.

Kroz veljaču i ožujak nam ostaju jedino vikendi, bolovanja i godišnji  ako baš zagusti s poslom.

Uskrs u 2017. stiže polovicom travnja, a jedino spajanje će biti Uskrsni ponedjeljak (17. travnja). Ubrzo nakon njega stiže Praznik rada, popularni 1. Maj, koji kao naručen pada na ponedjeljak.

Lipanj, mjesec znan kao Sveti gral spajača, donosi Tijelovo (15. lipanj) i Dan antifašističke borbe (22. lipanj), a oba praznika padaju u četvrtak tako da dva vikenda zaredom nose čak 8 neradnih dana. Dan državnosti (25. lipnja) pada u nedjelju, ali nakon ovakvog niza nitko to neće niti primijetiti.

Srpanj će se nekako preživjeti s godišnjim, kao i početak kolovoza koji donosi Dan domovinske zahvalnosti (5. kolovoza) koji pada u subotu, ali zato već Velika gospa (15. kolovoza) stiže u utorak što znači da su nova četiri dana upisana u rokovnik.

Tradicionalno jalov rujan savršen je za otvaranje sezone bolovanja, a listopad donosi Dan nezavisnosti (8. listopada) koji pada na neiskoristivu nedjelju.

Studeni je rezerviran za profesionalne spajače jer Dan svih svetih (1. studenog) pada u srijedu.

I tako stigosmo do prosinca u kojem Božić (25. prosinca) i Sveti Stjepan (26. prosinca) padaju u ponedjeljak i utorak što čini prekrasan poker aseva za kraj godine kada ćemo već razmišljati kako riješiti 2018. godinu...

Sretno spajanje!