tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
KAKO RAZMIŠLJATI KAO MILIJUNAŠ
tip Savjet

KAKO RAZMIŠLJATI KAO MILIJUNAŠ

28.11.2016.
  • Nauči razlikovati imovinu od obveze – imovina nije samo nešto što ima vrijednost nego nešto što i stvara vrijednost. Auto sigurno ima svoju vrijednost, ali on ju ne stvara. Baš suprotno, stvara samo trošak i iz dana u dan gubi na vrijednosti. Znači da u takav oblik imovine nije mudro ulagati.
  • Pokušaj ostvariti „pasivni prihod“ odnosno onaj koji ne ovisi izravno od tvog rada. Dobar primjer je ulaganje u dionice i fondove ili iznamljivanje nekretnine koja ti stoji prazna (to čak može biti i prazno parking mjesto : ).
  • Oslobodi se straha prilikom raspolaganja svojim sredstvima. Ako imaš neki višak sredstava pokušaj malo riskirati s ulaganjem, ali samo ako te to neće dovesti u kompromitirajuću poziciju.
  • Uvijek živi malo ispod, a ne iznda granice onog što zarađuješ. Ako možeš štediti samo 50 ili 100 kuna mjesečno to je odličan početak. Kad ti se situacija poboljša to možeš povećati.