tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
KAKO SI PRIUŠTITI OSOBNOG VOZAČA?
tip Savjet

KAKO SI PRIUŠTITI OSOBNOG VOZAČA?

24.10.2016.

Ako je vjerovati videu koji su izbacili iz Tesla Motorsa uskoro ćemo moći sjesti u svoj auto, unijeti lokaciju i uživati jer će nas on sam dovesti do našeg odredišta.

Proteklih mjeseci puno je pitanja postavljeno o puštanju samovozećih vozila u promet – mora li vozač s položenim ispitom biti za volanom, ako je s jedne strane zid, a s druge pješaci i auto ne stigne zakočiti gdje će skrenuti i sl. Društvo iz Tesle očito ima odgovore na ova pitanja kada su pustili ovaj video u javnost. Treba ipak napomenuti da je video editiran i ne vidimo svaki potez autopilota, ali izgleda da je čovjek sigurno stigao od kuće do posla.

Zbog zakonske obveze vozač i dalje mora biti za volanom kako bi preuzeo kontrolu u slučaju nužde, iako parkiranje auto može obaviti i samostalno, a čak i prepoznaje mjesto za invalide koje namjerno preskače. Sve u svemu izgleda zgodno, a hoće li i u kakvom obliku ova tehnologija zaživjeti pratit ćemo u narednim godinama.