tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
KAKO SPREMITI SVOJE VINE CLIPOVE?
tip Savjet

KAKO SPREMITI SVOJE VINE CLIPOVE?

02.11.2016.

Kroz sljedećih nekoliko mjeseci Twitter će ugasiti Vine, aplikaciju za dijeljenje šest sekundnih videa. Vine je pokrenuo trend kratkih videa koji su se kasnije nastavili kroz Snapchat i Instagram što ih je na kraju i uništilo.

Rus Yusupov, jedan od osnivača Vine-a, gašenje je komentirao jednostavnim tweetom, ali izgleda da je trebao prvo promisliti nego što je kompaniju prodao Twitteru (a već je najavio i novi projekt, Hype).

I dok IT milijunaši tuguju iskoristi vrijeme da spremiš svoje Vine clipove da ne bi otišli u povijest zajedno s aplikacijom. Ovo su tri moguća načina:

  1. Ulogiraj se na svoj Vine account na osobnom računalu i jednostavno s „right click + save as“ spremi sve clipove. Ako ih imaš puno trebat će ti vremena, ali ćeš ih barem imati u originalom formatu.
  2. Pretvori ih u .gif-ove. Giphy je iskorisito ovu situaciju i napravio posebnu landing stranicu koja ti omogućava spremanje svih clipova u obliku .gif-ova.

  1. Vine nema „save“ opciju, ali svi originalni clipovi se spremaju u photo/video foleder tvog smartphone-a. Ako si ih u međuvremenu pobrisao onda ih možeš „spasiti“ putem aplikacija „SaveDrive“ (za iOS) i vDownloadr (za Android).