tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
[KREATIVNA RADIONICA: Izvan okvira]
tip Savjet

[KREATIVNA RADIONICA: Izvan okvira]

26.10.2018.

Povodom zatvaranja izložbe marginalne umjetnosti „Formula čula“ na jutarnjoj subotnjoj kreativnoj radionici iskoristit ćemo priliku i utonuti u fantastičan svijet outsider arta, umjetnosti koja ne poznaje okvire.

Posjetom izložbi upoznat ćemo se s pojmom marginalna umjetnost ili autsajder art, likovnim stvaralaštvom samoukih umjetnika i njihovim radovima koji nastaju iz potrebe za slobodom i izražavanjem vlastitog ja kroz kreativni umjetnički čin. Njihove slike i skulpture nastaju spontano i samosvojno, izvan prevladavajućih umjetničkih strujanja i društvenih konvencija. Autsajderi stvaraju crteže, slike i skulpture tradicionalnim umjetničkim materijalima i tehnikama, ali i svime što im dođe pod ruku – gotovim predmetima, ostacima različitih materijala, slikarskim i neslikarskim tvarima i sl. Nakon što razgledamo izložbu polaznici radionice će sami odabrati tehnike i materijale kojima će pokušati izraziti svoje misli, snove, žudnje i vizije... stvarajući vlastite fantastične svjetove.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr do petka 26.10. 2018. do 15:30 sati, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta te kontakt broj.

Okupljanje je na recepciji Muzeja u 11:30 sati u subotu 27. listopada.

Autorica i voditeljica radionice: Daniela Bilopavlović Bedenik, kustosica Zbirke marginalne umjetnosti.