tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
MLADI I RAZLIČITI: ZAJEDNO PROTIV DISKRIMINACIJE I KSENOFOBIJE
tip Savjet

MLADI I RAZLIČITI: ZAJEDNO PROTIV DISKRIMINACIJE I KSENOFOBIJE

27.05.2019.

Želiš se informirati kako i ti možeš biti aktivist/kinja? Želiš naučiti kako pomoći svojoj zajednici i učiniti je otvorenijom? Zanimaju te primjeri dobre prakse u borbi protiv diskriminacije i predrasuda? Imaš ideju kako promovirati toleranciju i različitost te je želiš podijeliti s vršnjacima/kinjama?

Ako si na neko od ovih pitanja odgovorio/la potvrdno, pridruži nam se na okruglom stolu! Na događanju će Centar za mirovne studije predstaviti uspješan međunarodni projekt p.s. Pokreni solidarnost koji se provodi u Francuskoj, Španjolskoj, Poljskoj i Hrvatskoj. Cilj projekta je potaknuti mlade na raspravu o različitosti, diskriminaciji i percepciji.

Projekt koristi različite vizualne i medijske alate kako bi mladi naučili kritički analizirati sliku/vizual, prepoznati skrivene poruke i osvijestiti svoja stajališta. Uz to, mlade se potiče da kreiraju razglednice s porukama solidarnosti koje šalju u zajednicu kako bi osvijestili o temama poput siromaštva, nejednakosti, diskriminacije, ljudskih prava i sl. Više o projektu možete saznati na www.fraternity-card.eu.

Nakon izlaganja i pitanja, sudionici/ice događanja će se okupiti u manjim timovima gdje će pomoću vizualnih medija raspravljati na koje se načine mladi mogu povezati s ostalim akterima u zajednici te kako mogu educirati zajednicu o različitosti umjesto da se raspiruje nejednakost, te će se debatirati o zaključcima timova.

Osim toga, na samom kraju događanja, mlade će se informirati o „Projektima solidarnosti“ unutar Europskih snaga solidarnosti koji omogućuju neformalnim skupinama mladih da provedu aktivnosti usmjerene promociji solidarnosti u svojoj zajednici.

Prijavi se preko linka niže do utorka 28. svibnja.

Prijavi se