tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
NAPRAVI SVOJ FLAPPY BIRD PRIVJESAK
tip Savjet

NAPRAVI SVOJ FLAPPY BIRD PRIVJESAK

29.05.2018.

Na samom početku, svaki elektronički uređaj ima svoj proces izrade koji se sastoji od nekoliko faza. Prije svega, polazi se od prve faze koja je sam odabir funkcije elektroničkog uređaja. Iduće faze koje slijede su odabir kućišta u kojem će uređaj biti smješten, dizajn elektroničke sheme i tiskane pločice te izrada prototipa. Po potrebi, rade se dorade i usavršavanja sklopa te naposljetku lemljenje elektroničkih komponenti na tiskanu pločicu i njezin smještaj u kućište.

Na radionici ćeš imati priliku sudjelovati u zadnje 2 faze izrade „mahotića“ – džepne verzije popularne igre Flappy Bird. Vlastoručno ćeš lemiti elektroničke komponente i montirati tiskane pločice u kućište, pri čemu ćeš se ugodno zabaviti u dijelu kreativnog procesa kojeg uključuje posao projektiranja elektroničkoga sklopa.

Također, zabava proizlazi i iz samog karaktera električkog sklopa na kojem ćeš raditi – uređaj dovoljno malen da se nalazi na tvom privjesku za ključeve i dovoljno jednostavan jer se sastoji od jedne tipke i tzv. matričnog displayja na kojem se odvija akcija i bez kojega zabava ne bi bila moguća.

Prednost ovakve radionice je svakako što ćeš imati priliku svoju teoriju pretočiti za izradu konkretnog proizvoda te ćeš na kraju imati lijepu, gotovu stvarčicu.

Radionica se održava u dva termina: 7. lipnja u 16h na FERu i 11. lipnja u 16h na TVZu. Prijeave su dostupne putem linka niže.

Prijavi se