tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
NAUČI KAKO POČETI VLADATI SVOJIM FINANCIJAMA
tip Savjet

NAUČI KAKO POČETI VLADATI SVOJIM FINANCIJAMA

11.10.2017.

Nekada ti se čini kao da jednostavno gubiš novce po svojim džepovima i stanu ili sobi u domu? Često si pomisliš da su novci „isparili“, a kada malo bolje razmisliš nikada ne znaš niti koliko ti je točno novaca ostalo dok ne dođeš do zadnjih kuna? Budući da si tek krenuo studirati i još nisi niti imao vremena razmišljati o studentskom poslu, nisi se stigao niti pozabaviti pitanjem bankovnog računa. Isto tako nisi niti siguran, koja je razlika između svih tih silnih banaka i ne znaš koja je najbolja opcija za tebe. Zato, donosimo ti nekoliko vrijednih savjeta kako bi i ti naučio vladati vlastitim financijama.

  1. Otvori račun u banci

Kada malo bolje razmisliš, nema smisla odgađati otvaranje računa u banci, jer ćeš se veliki broj puta naći u situaciji da nemaš novaca kod sebe, a nešto iskrsne kao na primjer kava poslije predavanja, neočekivana glad, jedan od onih najboljih tuluma (znaš onaj koji nitko nije planirao). Zato je bolje držati novce na računu, a ne u čarapi skrivenoj ispod kreveta. Zagrebačka banka je za tebe pripremila Paket za mlade koji ti je dostupan za 0 kuna do tvoje 25. godine, dakle ne plaćaš naknadu. Super stvar je što ćeš dobiti tekući račun na koji ti može dolaziti stipendija, roditelji uplatiti džeparac ili baka lovu za rođendan. Osim tekućeg u Paketu za mlade je i žiroračun na koji ti stiže plaća za obavljene studentske poslove. A ako si se našao u situaciji da ti hitno treba račun u banci, osim u poslovnici, možeš ga ugovoriti i putem mobitela.

  1. Nauči koristiti mobilno bankarstvo

Nekako ti baš i nije jasno kako će ti mobilno bankarstvo olakšati život? Prije svega, uvijek ćeš znati koliko je stanje na tvome računu. Taj broj za tebe više neće biti neotkriveni misterij i prilikom odluke o kupovini uvijek ćeš moći unutar m-zabe u samo nekoliko koraka na svome mobitelu saznati kako stojiš s novcima. Osim toga, više se nećeš morati dići iz vlastitog naslonjača prilikom plaćanja računa, jer ti je m-zaba omogućila da samo skeniraš QR kod s računa, upišeš iznos i platiš račune.

  1. Isprobaj Financijski planer

Pogotovo na početku, osamostaljenje je dosta teško svakom studentu. Vjerojatno je najteže od svega upravljati financijama. Zato isprobaj Financijski planer, uslugu e-zabe koja ti na jednostavan način, uz grafičke prikaze omogućava pregled troškova, primanja, ulaganja, imovine i zaduženja. Pomoću njega lakše ćeš i jednostavnije upravljati svojim budžetom.