tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
NE PROPUSTI (N)OVE HRVATSKE FILMOVE
tip Savjet

NE PROPUSTI (N)OVE HRVATSKE FILMOVE

28.12.2016.

Najgledaniji hrvatski film ove godine bio je „ZG80“. Debitantski film redatelja Igora Šeregija snimljen po scenariju Ive Balenovića svojevrstan je prednastavak, jednako uspješnih, „Metastaza“. Preporučujemo svim (potencijalnim) navijačima : )

„Ustav Republike Hrvatske“ podigao je dosta prašine u hrvatskim medijima. Film Rajka Grlića, za kojeg je scenarij napisao s Antom Tomićem, tematizira uvijek goruću temu manjina u Hrvatskoj. Nadamo se da će ovaj film biti dobro sredstvo za borbu protiv stalno prisutnih predrasuda.

Dokumentarac „Gazda“ također je bio top tema u medijima ove godine. Ovaj dokumentarac govori o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj kroz priču o najvećoj hrvatskoj korporaciji Agrokor.

Scenarist i redatelj Dalibor Matanić u „Zvizdanu“ je ispričao ljubavnu priču koja se proteže kroz tri desetljeća i oduševio kako kritiku tako i publiku. Osim u Hrvatskoj flim je dobro prošao i u inozemnoj distribuciji.

Posebno izdvajamo film mlade redateljice Hane Jušić „Ne gledaj mi u pijat“ koji je osvojio nagradu za najbolji europski film na ovogodišnjoj Mostri, i debitantski film Nevija Marasovića „Goran“ koji je tek krenuo u kino distribuciju uz fantastične kritike.

Kompletan popis HR filmova u 2016.