tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
NOVI CENTRI [KRK] RADIONICA: TANJA BLAŠKOVIĆ
tip Savjet

NOVI CENTRI [KRK] RADIONICA: TANJA BLAŠKOVIĆ

17.10.2018.

Novi centri je projekt namijenjen mladima u manjim mjestima i gradovima na području Primorsko-goranske županije, a cilj je ponuditi im besplatne programe poput radionica pod mentorstvom mladih perspektivnih umjetnika i profesionalaca kreativnih industrija. U sklopu projekta tendencija je ostvariti i suradnju s kreativnim kolektivima i nezavisnim udrugama izvan Rijeke.

Nakon radionice primitivnog tiska u Opatiji u suradnji sa zagrebačkim tandemom This Town Needs Posters i udrugom Udruga „Kulturni front", u drugoj epizodi projekta selimo se u Grad Krk, gdje će radionicu izrade kreativnih predmeta i autoportreta kroz reciklažu PVC vrećica voditi riječka umjetnica i kreativka, Tanja Blašković (Imagine Plastic). Radionica se održava u suradnji s udrugom Kreativni Krk.

Polaznici radionice imat će priliku upoznati kreativne tehnike recikliranja PVC vrećica. Koristeći tehniku peglanja plastičnih vrećica polaznici će se educirati o tome kako se ponašaju različite debljine vrećica na različitim temperaturama, te će izrađivati raznovrsne predmete (pernice, fascikle za školu i sl.) i autoportrete. Cilj ove radionice je i edukacija polaznika o štetnosti plastičnih vrećica koje su danas jedne od glavnih zagađivača prirodnog okoliša.

Radionica ima ograničen broj polaznika.

Ako imaš između 15 i 30 godina, pozivamo te da svoje mjesto što prije rezerviraš putem maila na: kombinat@kombinat.hr

Prijave su otvorene do 18. listopada 2018.

PROGRAM

Radionica kreativnog recikliranja PVC vrećica besplatna je i traje 2 dana u prostoru Male vijećnice Grada Krka, Trg Bana Josipa Jelačića 2, 51500 Krk:

  • subota 20.10. / 10 - 16 h
  • nedjelja 21.10. / 10 - 16 h

Tanja Blašković magistrica je likovne pedagogije, umjetnica, ilustratorica i dizajnerica. Pokretačica je branda „Imagine plastic“ koji se bavi recikliranjem plastičnih vrećica i pretvaranjem istih u modne dodatke. Jedna je od urednica fanzina „Superkul“ i prvog muzejskog fanzina „Beni“. Bila je dio nekoliko projekata poput uređenja pješačke staze na Risnjaku, oslikavanja klupica na riječkom kampusu te oslikavanja kružne ulice u Rijeci.

Facebook event