tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
„OBUHVAT SVIJETA U JEDNOM KADRU“ – RADIONICA
tip Savjet

„OBUHVAT SVIJETA U JEDNOM KADRU“ – RADIONICA

21.09.2018.

Mogu li se scenarij (priča) i režija (izvedba) odvojiti kad je riječ o formatu kratkog filma snimljenog u jednom kadru? Što znači radnji takvog filma pristupiti „iznutra“, a što „izvana“? Kako takvi pristupi djeluju na gledatelja i što oni govore o svijetu koji je tim filmom obuhvaćen?

Kroz analizu nekoliko primjera kratkih filmova u jednom kadru polaznici radionice upoznat će različite sadržajne i formalne pristupe te ih primijeniti na vlastite ideje.

Uz prijavnicu, polaznici radionice na najviše pola kartice trebaju predstaviti situaciju, događaj, radnju ili priložiti kratku priču, vijest i sl., za koje smatraju da bi svoj najbolji izraz našli u formi kratkog filma snimljenog u jednom kadru.

Radionica će se održati 20. i 21. listopada pod vodstvom Jelene Paljan, scenaristice, u Kinu Europa. Radionica je besplatna, a broj polaznika je ograničen uz prijavu do 11. listopada 2018.

Prijavi se