tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
OTVOREN NATJEČAJ ZA PROGRAM „POVEZIVANJE ZNANSTVENIKA“
tip Savjet

OTVOREN NATJEČAJ ZA PROGRAM „POVEZIVANJE ZNANSTVENIKA“

09.01.2019.

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja" objavljuje natječaj za potporu pod nazivom „Stjecanje iskustva" u sklopu programa „Povezivanje znanstvenika“, otvorenog do petka 1. veljače 2019. Program nudi potpore mladim ili iskusnijim znanstvenicima i stručnjacima, bilo iz domovine ili dijaspore, za posjete vrsnim institucijama u inozemstvu ili za posjete Republici Hrvatskoj s ciljem unaprjeđenja znanosti i tehnologije u Hrvatskoj. Program podupire pokretljivost znanstvenika i stručnjaka kako bi se stvorile nove vrijednosti za hrvatsku znanost, tehnologiju i gospodarstvo.

Cilj je potpore dati priliku vrsnim znanstvenicima i stručnjacima iz Hrvatske da posjete najbolje istraživačko-razvojne centre u inozemstvu kako bi uspostavili suradnju i stekli nove vještine potrebne za unaprjeđenje znanosti i tehnologije u domovini.

Novčana sredstva koja su na raspolaganju za program „Povezivanje znanstvenika“, za potporu „Stjecanje iskustva“, iznose  800 tisuća kuna. Konačni iznos dodijeljenih sredstava u ovom natječaju u 2019. ovisit će o kvaliteti zaprimljenih projektnih prijedloga.

Trajanje predloženih projekata može biti najmanje 31 dan, a najviše 6 mjeseci, dok pojedinačna potpora može iznositi najviše 74 tisuće kuna.

Tko se može prijaviti?
Talentirani znanstvenici koji žive i rade u Hrvatskoj te su stekli doktorat znanosti najkasnije 10 godina od datuma otvaranja natječaja.

Detaljnije informacije o objavljenom natječaju mogu se pronaći na stranicama Fonda, a svi upiti mogu se poslati u Tajništvo Fonda na elektroničku poštu: ured@ukf.hr, telefon +385 1 23 52 685 ili adresu: Fond 'Jedinstvo uz pomoć znanja', Ilica 24, 10000 Zagreb.

Gospođa Alessia Pozzi, voditeljica Fonda, održat će prezentaciju o trenutno otvorenom natječaju Fonda u ponedjeljak 14. siječnja 2019. s početkom u 13 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14.