tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
OTVORENE PRIJAVE NA 10. ŠKOLICU
tip Savjet

OTVORENE PRIJAVE NA 10. ŠKOLICU

25.08.2018.

Kako bi pridonijeli raznolikosti medijskog uvida u područje suvremene kulture te motivirali mlade novinare i autore za pisanje o temama iz tog područja Kulturpunkt već deset godina organizira jedinstveni edukacijski program pod nazivom „Svijet umjetnosti – Kulturpunktova novinarska školica“.

Školica obuhvaća seriju predavanja o suvremenim vizualnim i izvedbenim umjetničkim praksama, kao i kulturnim i medijskim politikama. Radionički segment usmjeren je na usvajanje vještina pisanog i radijskog novinarstva te analizu umjetničkog djela. Treći segment programa čini praktičan rad na tekstovima, uz izravnu mentorsku podršku i objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt.hr.

Program se održava u večernjim terminima ponedjeljkom i srijedom, od listopada 2018. do veljače 2019. Detaljan raspored i program polaznici će dobiti pri prvom susretu, 1. listopada.

Ovaj edukacijski program je besplatan za sve.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 16 do 30 godina koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremenih umjetničkih praksi. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva, no od njih se traži da prisustvuju predavanjima i radionicama te napišu završni esej.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, kratki životopis (do 150 riječi), motivacijsko pismo (do 1800 znakova), autorski osvrt na neko događanje u području kulture (od 1800 do 2700 znakova) te kontakt podatke (e-mail, broj mobitela). Prijave treba slati na adresu novinarska.skolica@gmail.com s naslovom „Prijava za novinarsku školicu", najkasnije do 17. rujna u 24 sata.

Na istu adresu možeš poslati sve upite vezane uz prijavu i program Školice.

Novinarska školica prima do 15 polaznika, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem e-maila najkasnije do 24. rujna.

Više o programu