tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
PET SAVJETA ZA KUPOVINU AUTA
tip Savjet

PET SAVJETA ZA KUPOVINU AUTA

24.04.2018.

Kupovina auta značajan je korak u životu svake osobe. S prvim autom dolazi veća doza samostalnosti, ali i odgovornosti. Stoga je bitno prije kupnje proučiti sve stavke koje mogu utjecati na izbor tvog idealnog metalnog ljubimca.

U nastavku ti donosimo pet savjeta za kupovinu automobila:

  1. Odredi si budžet

Prije nego što uopće kreneš s pregledavanjem ponude na tržištu, bitno je da si odrediš budžet kojeg ćeš se pridržavati. Pritom je jako bitno da uzmeš u obzir i dodatne troškove poput mjesečne potrošnje na gorivo, registracije, održavanja, promjene guma i slično.

  1. Odaberi vrstu automobila

Veći auti sa sobom nose i veće troškove održavanja. O tome svakako trebaš razmisliti i odrediti što ti je potrebno – je li to neki manji gradski auto ili veći auto koji je savršen za roadtripove s prijateljima.

  1. Internet je tvoj prijatelj

Na internetu možeš pronaći sve informacije o autu koji ti se sviđa, a možeš i provjeriti što forumi kažu o njemu. Svakako provjeri postoje li neke sitnice na tvom željenom autu koje su zasmetale korisnicima foruma, a koje na prvi pogled nisu primjetne.

  1. Odaberi pravo vrijeme za probnu vožnju

Stabilnost automobila i neke detalje poput brisača možeš provjeriti samo onda kada pada kiša. Stoga bi bilo pametno da pričekaš takve vremenske uvjete kako bi bio siguran da je auto koji ti je zapeo za oko spreman za vožnju u svim prilikama.

  1. Razmišljaj dugoročno

Auto je prva prava velika investicija na koju se možeš odlučiti i zato je važno razmišljati unaprijed. Bolje je uložiti više novaca i znati sa sigurnošću da je taj auto pravi odabir za tebe. Upravo za takve prilike Zagrebačka banka u svojoj ponudi ima gotovinske kredite, o kojima više možeš saznati na linku:

Gotovinski kredit