tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
POČELE PRIJAVE ZA CAREER SPEED DATING
tip Savjet

POČELE PRIJAVE ZA CAREER SPEED DATING

14.11.2018.

Počinju prijave studenata za treći Career Speed Dating, jedinstveni spoj poslodavca i studenata koji zajednički organiziraju Centar karijera FER i studentska udruga eSTUDENT. Zainteresirani studenti mogu se prijaviti na službenoj stranici događanja od 12. do 30. studenoga 2018. godine. Career Speed Dating održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u četvrtak, 13. prosinca 2018. godine.

Career Speed Dating namijenjen je poduzećima i studentima tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta te veleučilišta. Svaki student ima osam minuta da se u najboljem svjetlu predstavi poduzeću i da zajedno otkriju ima li kemije među njima. Ovaj događaj idealna je prilika za studente da steknu iskustvo razgovora za posao, predstave se poslodavcima, upoznaju buduće kolege iz industrije te dobiju informacije o mogućnostima zaposlenja i razvoju buduće karijere.

S druge strane, poduzećima koja trebaju visokoobrazovane kadrove pruža se prilika da se približe studentima i kroz razgovor bolje upoznaju one koji su zainteresirani da karijeru započnu baš kod njih. Takav pristup važan je ako žele razviti prepoznatljivost svog poduzeća među studentima te predstaviti programe stručnih praksi i studentskih poslova. Nakon svakog razgovora studenti ocjenjuju poslodavce i komentiraju kakav je dojam poslodavac ostavio, dok poslodavci čine isto za studente s kojima su razgovarali.

Career Speed Dating mi se svidio jer na zabavan način i uz ugodnu atmosferu upoznaje studente s procesom razgovora za posao i uči nas kako sažeto i jasno predstaviti sebe, vlastiti rad i vještine. Preporučila bih svima da se prijave jer će steći kvalitetne i bitne kontakte, ostvariti suradnju i doći korak bliže poslu iz snova.”, poručila je Kaja Pavlinić, studentica Fakuleteta elektrotehnike i računarstva.

Dario Ljubić iz tvrtke Gideon Brothers otkrio je kako je Career Speed Dating: „Jako dobra prilika za studente da vide kako to izgleda na pravim razgovorima, da se upoznaju s budućim poslodavcima; da se malo raspitaju o tome koje su mogućnosti za prakse i daljnji rad te da unaprijede svoje CV-ove. Mislim da je veza koja se stvori s poslodavcem jako važna i što se ona prije stvori, to je veća prednost.”.

Na ovogodišnjem Career Speed Datingu sudjeluju: CS Computer Systems, Gideon Brothers, Hrvatska elektroprivreda, Končar-Mjerni transformatori, Atos IT Solutions and Service, HashCode, Memgraph, Microblink, Axilis, Abest, Ericsson Nikola Tesla, Sedam IT, CS Computer Systems, Croatia osiguranje, INFIGO IS, INsig2, Poslovna inteligencija, Zagrebačka banka, Altpro, GlobalLogic, GREYP BIKES, LOGICDATA Mechatronics, Rimac Automobili, Ekobit, AVL-AST, KING ICT, 2e Systems, SysKit, Bornfight, Five, Infinum, SofaScore, Trikoder, Undabot.

Više informacija možeš saznati niže na linku.

Facebook