tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
POKAŽI KREATIVNOST I OSVOJI PUT U BRUXELLES
tip Savjet

POKAŽI KREATIVNOST I OSVOJI PUT U BRUXELLES

05.02.2018.

Europska komisija poziva mlade kreativne studente da se prijave na natječaj za kreiranje koncepta za video pod nazivom Say No! Stop Violence against Women.

Nasilje nad ženama vrsta je nasilja koja se događa u svim slojevima društva u svim državama članicama EU. Statistike kažu da je između 20 i 25% žena punoljetnih stanovnica Unije barem jednom u svom životu doživjelo fizičko nasilje. Nažalost, većina je svjedoka te vrste nasilja i dalje pasivna.

Zadatak je za mlade proučiti tu problematiku i osmisliti koncept videa koji bi potaknuo ljude da ustanu protiv te vrste nasilja. Video bi također trebao podignuti razinu svijesti o tom problemu u društvu.

Pobjednici će imati priliku posjetiti Bruxelles i upoznati tim koji u Europskoj komisiji radi na jednakosti spolova. Tako će moći pobliže upoznati tu temu te iz prve ruke vidjeti kako rade institucije Europske unije, ali i uživati u ljepotama belgijske prijestolnice.

Rok za prijavu je 10. veljače, stoga požuri i okupi ekipu da zajedno mozgate!

Više informacija o prijavi pronađi na linku:

Natječaj