tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
POKRENI SE I OTKRIJ SVOJ POKRET
tip Savjet

POKRENI SE I OTKRIJ SVOJ POKRET

26.11.2018.

Projekt (Po)Kreni se usmjeren je na informiranje mladih o mogućnostima i dostupnim online alatima za provođenje aktivnog slobodnog vremena.

Unutar njega će se održati četiri radionice (samoobrana, funkcionalni trening, yoga i capoeira) kojima se želi potaknuti mlade osobe od 18 do 30 godina na usvajanje zdravih životnih stilova.

Radionice će se održavati u prostoru Udruge Amazonas, na adresi Kosirnikova 64, od 30. studenog do 2. prosinca te su besplatne za sve sudionike i sudionice.

Prijaviti se možeš ispunjavanjem prijavnice niže na linku, a više informacija o terminima i opisu radionica potraži u nastavku.

Opis i raspored radionica:

30.11. Radionica samoobrane *17:00 - 19:00 h

Kroz radionicu ćeš imati priliku naučiti 10 obrana koje omogućavaju osobi da izbjegne fizički napad. Također, saznat ćeš kako na uspješnu samoobranu utječu vještine poput Ido portala, capoeire i boksa. Za uspješnu obranu je bitan i stav, pa će ti voditelj radionice objasniti kakva je veza između samoobrane i samopouzdanja. Ali to nije sve, uz sve to dolaze i korisne informacije o online alatima i sadržajima koji ti pružaju mogućnost da besplatno nastaviš razvijati svoje zahvate samoobrane.

Radionicu će voditi Pablo Sanz Barcena.

Pablo se u Hrvatskoj nalazi u sklopu volonterskih projekta Europskih snaga solidarnosti (Erasmus+). Diplomirani je ekonomist, a sportom se bavi dugi niz godina, posebice boksom.

30.11.Radionica capoeire: Put do prirodnog pokreta *20:00 - 21:30 h

Radionica će se baviti istraživanjem kulture pokreta s naglaskom na prirodna kretanja, od kojih smo mnoga već koristili kao djeca, pa smo ih s vremenom zaboravili (kretanje s oslanjanjem na pod uz osvještavanje različitih formi ravnoteže tijela i sl.) Radionica je inspirirana pokretima iz capoeire, a moći ćeš osvijestiti kako kroz jednostavna i bazična kretanja možeš raditi na razvoju ravnoteže, fleksibilnosti i koordinacije pokreta.

Radionicu će voditi Tena Kostanjšek.

Tena Kostanjšek je socijalna pedagoginja i voditeljica programa capoeire za odrasle, djecu i mlade u Udruzi Amazonas. Tena već nekoliko godina radi na projektima usmjerenim socijalno isključenim skupinama djece i mladih, te se bavi razvojem capoeire kao alata u psihosocijalnom radu. Od 2014. godine, vanjska je suradnica Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta kao voditelj kolegija “Capoeira kao metoda u radu s djecom i mladima u riziku”. Pored capoeire bavila se gimnastikom i cirkuskim vještinama.

1.12.Radionica funkcionalnog treninga: put razvoja sposobnosti *16:45 - 19:00 h

Na ovoj radionici informirat ćeš se o konceptu treninga kojim se utječe na istovremeni razvoj što većeg broja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i osobina te na sastav tijela. Ono što razlikuje ovaj trening od nekih drugih treninga (powerlifting, weightlifting, bodybuilding..) nije njihova ne-funkcionalnost već izbor rekvizita, vježbi te definiranje trenažnih operatora u smisleni trening.

Funkcionalni trening priprema mišiće na zajedničko djelovanje u svakodnevnim životnim aktivnostima, a naglasak je na mišićima corea i stabilnosti koju oni pružaju ostatku tijela.

Radionicu će voditi Tomislav Skoko.

Tomislav je licencirani osobni trener i voditelj grupnih funkcionalnih programa te stručnjak u bodybuildingu.Cilj mu je da svaka osoba postigne maksimalan rezultat. Zna da uspjeh zahtijeva određeno vrijeme, da je određen genetskim predispozicijama, pravilnom prehranom i usklađivanjem privatnog i poslovnog života. Ističe kako je najveći izazov postati bolja verzija sebe samoga. Tomislava možeš pronaći u teretani Fitness Forme, u ulozi osobnog trenera, ali i na grupnim programima Tabate i Forma Drilla.

2.12. Radionica yoge: efikasnost, budnost i svjesnost *10:00 - 12:00 h

U ovom ludom životnom ritmu, stalno nalazimo neke isprike da nemamo vremena (i novaca) za sebe. Pozivamo te da nam se pridružiš i informiraš se da je samo 20 minuta dnevno dovoljno da:

- usporiš misli i pronađeš svoj dah

- efikasnije obaviš razne dnevne zadatke

- dovedeš kisik u svoje stanice i razbudiš tijelo od glave do pete

Radionica će trajati dva sata te ćeš uz yogu dobiti i korisne online linkove na kojima možeš pronaći kraće programe yoga vježbi za svakodnevnu praksu.

Radionicu će voditi Tina Bertović.

Tina (Rijeka 20.11.1987.) je diplomirala je Akademiji likovnih umjetnost 2013. g. u Zagrebu, odsjek za restauriranje i konzerviranje. Bavi restauriranjem i konzerviranjem umjetnina na različitim nosiocima. Također se bavi i slikanjem, te je sudjelovala na nekoliko skupnih izložbi. Bavi se osmišljavanjem, pripremom i vođenjem edukacija i radionica u AFS Intercultural Programs, te organizacijom i provedbom kulturno-umjetničkih programa u umjetničkoj organizaciji Kotar Teatar. Ima višegodišnje iskustvo u vođenju likovnih radionica za djecu i odrasle (Atelier Sellier, Kotar Studio, Prostor Imaginacije, Igraonica Iznad oblaka, Infoshop Knjižnica Pippilota) kao i radionica yoge (Hot Yoga, Zagreb, capoeira summercamp Lošinj). Zanimaju je razni vidovi pokreta kao što je ples, capoeira, yoga, acro yoga, i hod po žici (Funambule).

Prijavi se