tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
PREDAVANJE – PREHRANA 21. STOLJEĆA
tip Savjet

PREDAVANJE – PREHRANA 21. STOLJEĆA

14.05.2017.

Kada se dogodio najveći preokret čovječanstva? Što se to točno time promijenilo? Od čega danas umiremo? Prati li i prehrana te promjene? Što krije budućnost? Dronovi, robotika, nano tehnologija, 3D tehnologija, održiva proizvodnja ili nešto drugo?

Ovo predavanje dat će uvid u neke od ključnih točaka, prekretnica u pogledu prehrane i zdravlja populacije danas, od promjene u sastavu hrane (makro- i mikronutritivnoj), porcija hrane, prehrambenim i životnim navikama (posebice fizičkoj aktivnosti), razvoju novih prehrambenih proizvoda, trendova u prehrani, ali i utjecaju društva, urbanizacije i ekonomskih pokazatelja na to kako se danas hranimo i kako bi to moglo izgledati u budućnosti.

O svemu navedenom i još mnogočemu govorit će predsjednica Katedre za prehranu, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, doc. dr. sc. Ines Banjari u utorak, 16.svibnja u 18 h na PBF-u u dvorani P1.

Facebook event